Ok-bin Kim i The Villainess

The Villainess

  • Action / Gangsterfilm / Spenning
  • 2 t. 9 min.
The Villainess
Laster programmet..
Årets asiatiske actionsuksess i Cannes! God, gammeldags sørkoreansk moro!
Originaltittel: Ak-Nyeo
Regi: Byung-gil Jung
Skuespillere: Kim Ok-Vin, Shin Ha-Kyun, Sung Joon, Kim Seo-Hyung
Nasjonalitet: Sør-Korea
Språk: koreansk
Premiere: 6. oktober

"The Villainess; say hello to the newest evolution of action" Fantasy Film Festival
----
"The Villainess is the craziest actionmovie of the year" IndieWire
----
THE VILLAINESS er en over-the-top voldsorgie med elementer fra Luc Bessons NIKITA, Park Chan-wooks OLDBOY, Quentin Tarantinos KILL BILL og Gareth Evans' THE RAID, men som samtidig preges av et overskudd og en filmatisk teft som gjør slike sammenligninger overflødige. Dette er kort og godt trashy sørkoreansk underholdningsfilm av beste merke.

"THE VILLAINESS er en over-the-top voldsorgie med elementer fra Luc Bessons NIKITA, Park Chan-wooks OLDBOY, Quentin Tarantinos KILL BILL og Gareth Evans' THE RAID, men som samtidig preges av et overskudd og en filmatisk teft som gjør slike sammenligninger overflødige. Dette er kort og godt trashy sørkoreansk underholdningsfilm av beste merke." (Omtale rappet fra katalogen til BIFF)
----------
THE VILLAINESS åpner med en sju minutter lang actionsekvens hvor vi ser hovedpersonen slå, sparke, skyte og lemleste sin vei gjennom en armé av hjelpeløse gangstere - gjennom hennes egne øyne. Denne åpningen er i seg selv nok til å plassere Jung Byung-gils nye epos blant årets actionhøydepunkter, men den sørkoreanske regissøren har flere triks i ermet: Historien om drapsmaskinen Sook-hee er nemlig så full av akrobatisk koreografi og bisarre plottwister - her finner vi både ukjente graviditeter, plastisk kirurgi og hemmelige agenter forkledd som kjærester - at publikum ikke rekker å kjede seg så mye som et sekund, selv når tempoet en sjelden gang skrus ned.
----
Sook-hee er en topptrent morder. Hun var bare en liten pike da treningen begynte, i Yanbian, Kina. Etter at hennes mentor ble tatt av dage, kom hun til Sør-Korea som hemmelig agent, med løfte om å kunne begynne et nytt liv. Hun ville bli fri etter å ha tjenestegjort i ti år. Dermed begynner hun sitt nye liv som teaterskuespiller. Men kort tid etter dukker det opp to menn, Joong-sang og Hyun-soo i hennes nye tilværelse. Hun oppdager etter hvert mørke hemmeligheter om sin fortid og blir til slutt nødt til å ta kontroll over sin egen skjebne...

The Villainess av Jung Byung-Gil hadde verdenspremiere i Cannes Official Midnight Section. The Villainess er et fengslende hevndrama som hadde asiatisk kinopremiere i juni og deretter i USA og resten av verden. Den norske releasen planlegges til høst/vinter 2017. Fidalgo har kjøpt filmens rettigheter i Norge.