Søk
Søk
Kinoprogram
Kinoprogram
Min profil
Min profil
Meny
Meny

Spesialvisning: THE FATHER med panelsamtale

Velkommen til en spesialvisning av The Father, onsdag 24. november kl. 18 på Prinsen kino. Etter filmen vil det bli en panelsamtale i salen om Alzheimers sykdom med hjerneforskere og leger fra K.G. Jebsen-senter for Alzheimers sykdom, Kavli-instituttet, og St. Olavs hospital i panelet.

Velkommen til spesialvisning av The Father, onsdag 24. november kl. 18 på Prinsen kino. (UTSATT!)


Etter filmen vil det bli en panelsamtale i salen om Alzheimers sykdom med hjerneforskere og leger fra K.G. Jebsen-senter for Alzheimers sykdom, Kavli-instituttet, og St. Olavs hospital i panelet.


Grunnet nye koronarestrestriksjoner lar panelsamtalen seg ikke gjennomføre som planlagt, dette arrangementet må derfor dessverre utsettes til ubestemt dato neste år.


// Om The Father

Anthony er 81 år gammel. Han bor alene i leiligheten sin i London og avviser hver eneste hjemmehjelp som datteren Anne påtvinger ham. Slik hjelp blir stadig mer nødvendig for henne å få på plass, siden hun ikke kan treffe ham hver dag lenger. Hun har nemlig bestemt seg for å flytte til Paris for å bo sammen med en mann hun akkurat har møtt.

Men dersom dette stemmer, hvem er den fremmede mannen som plutselig vandrer inn i Anthonys stue og hevder å ha vært gift med Anne i over ti år? Og hvorfor er han så overbevist om at det er Anthony som befinner seg i ekteparets leilighet, og ikke omvendt? For Anthony føles det som han går fra forstanden, eller i alle fall som om noen prøver å lure han til å tro at han går fra forstanden. Han husker så tydelig at leiligheten er hans egen. Kan det være at de forsøker å svindle leiligheten fra ham?


I The Father ser vi verden gjennom Anthonys øyne. Som seere blir vi med på hans opplevelse av virkeligheten, til tross for at virkeligheten har blitt uoversiktlig og uforutsigbar. Mer enn kanskje noen film tidligere lar The Father oss sitte igjen med følelsen av hvordan det kan være å faktisk lide av demens.

{{loaderText}}