Léa Seydoux og Kacey Mottet Klein i Min søster

Min søster

  • Drama
  • 11 år
  • 1 t. 33 min.
Min søster norsk plakat
Laster programmet..
Originaltittel: L'enfant d'en haut
Regi: Ursula Meier
Skuespillere: Léa Seydoux, Kacey Mottet Klein, Martin Compston, Gillian Anderson, Jean-François Stévenin , m.fl.
Nasjonalitet: Frankrike / Sveits
Språk: Engelsk/Fransk
Aldersgrense: 11 år
Egnethet: Voksen
Begrunnelse: Filmen inneholder enkelte dramatiske scener, og har tematikk som kan virke forstyrrende på barn. Den får derfor 11-årsgrense.
Premiere: 21. september

I den kritikerroste Sølvbjørn-vinneren Min søster, med Lea Seydoux og Kacey Mottet Klein i hovedrollene, får vi en sterk skildring av forskjellene mellom fjell og dal - fattig og rik - og ikke minst forholdet mellom bror og søster.

Hver dag reiser 12 år gamle Simon (Kacey Mottet Klein) opp til den overdådige skiverdenen for å "jobbe": Han tar skiheisen opp fra den industrielle dalen hvor han bor med storesøsteren Louise (Lea Seydoux). Der stjeler han utstyr fra rike turister, og selger det til barna nede i dalen med god fortjeneste. Med dette klarer han å holde den lille familiens hode over vannet, mens Louise flakker mellom jobber og kjærester. Hun setter pris på innsatsen til Simon, men blir etter hvert mer og mer avhengig av ham...

Filmskaperen Ursula Meier debuterte med spillefilmen Home i 2008. Filmen høstet gode kritikker, og ble vist i seksjonen Semaine de la Critique i Cannes. Meier ble født i Besançon i Frankrike i 1971, og har både Fransk og Sveitsisk statsborgerskap. Hun har studert film og TV ved Institut des Arts de Diffusion (IAD) i Belgia, og var assisterende regissør på Alain Tanner's filmer Fourbi(1995) og Jonas et Lila, a demain (1999). Min søster(Sister/L'enfant d'en haut) er hennes andre spilllefilm som har høstet gode kritikker verden over.