Tusen bitar

Tusen bitar

  • Dokumentar
  • Tillatt for alle
  • 1 t. 39 min.
Tusen bitar - plakat
Laster programmet..
Filmen om musikeren, idealisten og ikke minst kvinnebedåreren som ville gjøre verden bedre
Originaltittel: Tusen bitar
Regi: Magnus Gertten og Stefan Berg
Skuespillere: Mikael Wiehe, Åge Aleksandersen, Björn Afzelius
Nasjonalitet: Sverige
Originalspråk: Svensk
Aldersgrense: Tillatt for alle
Egnethet: Voksen
Begrunnelse: Filmen inneholder ingen scener som antas å ha skadelig virkning på de yngste.
Premiere: 5. september

I denne dokumentaren møter vi musikeren elsket av hundretusener, idealisten som ville gjøre verden bedre, og erobreren som fikk kvinner til å bedra sine ektemenn.
Bjørn Afzelius var en unik stemme. Han rystet hundretusener av skandinaver med en modig blanding av sanger om solidaritet med folk i nød - og sin egen lengsel etter å bli elsket. Han var en evig vandrer, full av motsetninger, en gåte.
Dette er en ærlig dokumentar om mannen bak myten, hvor vi møter både hans aller næmeste familie, venner, kolleger og andre personer som har stått han nær.

Bjørn Afzelius skrev et filmmanus med sitt liv, sier hans nærmeste. Afzelius snakket aldri om seg selv, men i musikken finnes sporene etter det han ikke kunne si. Savnet etter kjærligheten han aldri fikk som barn, lever i sangtekstene som gjorde ham til Skandinavias mest elskede og hatede artist. Gjennom samtaler med dem som kjente han best, blir vi kjent med idealisten bak de blankpussede cowboy-bootsene og det vakre ytret; et liv på jakt etter nærhet.