Natalie Portman i Jackie

Jackie

  • Drama
  • 12 år
  • 1 t. 40 min.
Jackie
Laster programmet..
Vi følger Jacqueline Kennedy gjennom den første uken etter drapet på hennes mann
Originaltittel: Jackie
Regi: Pablo Larrain
Skuespillere: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig, Billy Crudup, John Hurt , m.fl.
Nasjonalitet: USA
Originalspråk: engelsk
Aldersgrense: 12 år
Begrunnelse: Filmen inneholder en nærgående og blodig skildring av presidentdrapet. Da dette er en historisk kjent hendelse får filmen 12-årsgrense.
Premiere: 17. februar

JACKIE er et portrett av et av de viktigste og mest tragiske øyeblikkene i amerikansk historie, sett gjennom øynene til førstedamen, den ikoniske Jacqueline Kennedy. Vi følger henne gjennom den første uken etter drapet på hennes mann.

Jacqueline Kennedy (Natalie Portman) var bare 34 år da hennes mann ble valgt til USAs president. Elegant, ung og stilig ble hun umiddelbart et global ikon, en av de mest berømte kvinnene i verden. Hennes smak i klær, innredning og kunst ble umiddelbart mote.

22. november 1963 på en kampanjetur til Dallas, ble John F. Kennedy myrdet. Jackies ikoniske rosa drakt er dusjet i mannens blod. Hennes verden - inkludert hennes tro - er fullstendig knust. Traumatisert av lammende sorg må hun i løpet av en uke trøste sine to små barn, flytte ut av hjemmet hun møysommelig har restaurert og planlegge sin manns begravelse. Jackie innser at de neste sju dagene vil avgjøre hvordan historien vil definere hennes manns arv - og hvordan hun selv vil bli husket.

Jackie er et kompromissløst portrett av en ikonisk og mystisk kvinne, men også en film om tro, historie, mytologi og tap.

Natalie Portmans hovedrolleinnsats har blitt belønnet med en Golde Globe-nominasjon for Beste kvinnelige skuespiller.