Hjartasteinn Diljá Valsdóttir and Katla Njálsdóttir in Hjartasteinn

Hjartasteinn

  • Drama / Romantikk
  • 12 år
  • 2 t. 9 min.
Hjartasteinn
Laster programmet..
"Følsomt om ung seksualitet" -Bergens Tidende
Originaltittel: Hjartasteinn
Regi: Guðmundur Arnar Guðmundsson
Skuespillere: Baldur Einarsson, Blær Hinriksson, Diljá Valsdóttir, Katla Njalddottir, Søren Malling , m.fl.
Nasjonalitet: Danmark / Island
Originalspråk: islandsk
Aldersgrense: 12 år
Begrunnelse: Denne filmen har en tematikk som kan virke forstyrrende på barn under 12 år. Filmen får derfor 12-årsgrense.
Premiere: 7. april

I en avsidesliggende fiskelandsby på Island opplever Þor og Kristján en dramatisk sommer. Hjemme hos Þor plager hans to søstre både ham og deres tyngede alenemor, mens Kristjáns mor truer med å forlate familien på grunn av farens voldelige utbrudd. Heldigvis har de to guttene hverandre. På lekeplassen og den lokale kiosken møter Þor og Kristján jevnaldrende til slåsskamper, "kysse-lek" og "gifte-leken". To jenter, Beta og Hanna, forsøker å få oppmerksomheten deres, men Þor og Kristján er samtidig opptatt med å finne ut av følelsene de har for hverandre, i vissheten om at voksenlivets alvor venter etter sommerens ungdommelige sprell.

Guðmundur Arnar Guðmundsons langfilmdebut er delvis basert på hans egne erfaringer, og behandler velkjente oppvekstdrifter med stor ømhet. Filmens fotograf er den prisbelønte nordmannen Sturla Bradth Grøvlen, kjent gjennom EN NATT I BERLIN (2015) og STABUKKER (2015), som fanger den skjøre utforskningen av seksualitet og selvbilder i kontrast til den dramatiske islandske naturen.

Omtale: Tromsø internasjonale filmfestival