Eili Harboe i Thelma

Thelma

  • Romantikk / Spenning / Thriller
  • 15 år
  • 1 t. 56 min.
Thelma
Laster programmet..
Mandag 18. september kan du oppleve Norges Oscar-bidrag THELMA med innledning av regissør Joachim Trier. Etter filmen vil det være en Q&A i salen ledet av Anne Gjelsvik, professor i filmvitenskap ved Institutt for kunst og medievitenskap på NTNU. Ikke gå glipp av denne unike muligheten til å lære mer om Norges fantastiske Oscar-bidrag!
Originaltittel: Thelma
Regi: Joachim Trier
Skuespillere: Eili Harboe, Kaya Wilkins, Ellen Dorrit Petersen, Henrik Rafaelsen
Nasjonalitet: Norge
Språk: norsk
Aldersgrense: 15 år
Begrunnelse: Gjennomgående urovekkende stemning og en tematikk som kan virke skremmende på 12- åringer gjør at denne filmen får 15-årsgrense.
Premiere: 15. september

Gysende nydelig horror - Dagens Næringsliv

Thelma er Joachim Triers (Reprise, Oslo 31.august, Louder than bombs) nye, norskspråkelige film. Eilie Harboe spiller hovedrollen. Hun har tidligere vært med i filmer som "Bølgen", "Kyss meg for faen i helvete", og "Kompani Orheim". Hun spiller mot Kaya Wilkins, også kjent som artisten Okay Kaya.

Joachim Triers kritikerroste film Thelma handler om en ung kvinne som flytter fra sin religiøse familie på Vestlandet for å studere i Oslo. Her treffer hun medstudenten Anja og de to blir trukket mot hverandre på mystisk vis. Thelma blir overveldet av følelser hun ikke tør anerkjenne, samtidig som hun får uforklarlige anfall. Skremmende og overnaturlige krefter presser seg frem - og en dag forsvinner Anja sporløst...

Filmen vant kritikerprisen på Den norske filmfestivalen i Haugesund og skal delta på festivaler i Toronto, New York og London.