Cries from Syria

Cries From Syria

  • Dokumentar
  • 15 år
  • 1 t. 51 min.
Cries From Syria
Laster programmet..
Innsiktsfull dokumentar om Syrias fall
Originaltittel: Cries From Syria
Regi: Evgenij Afineevsky
Skuespillere: Hadi Al Abdullah, Raed Al Saleh, Riad Al-Asaad, Bashar al-Assad, Abu Mohammad Al-Julani
Nasjonalitet: Tsjekkia / USA
Språk: arabisk
Aldersgrense: 15 år
Begrunnelse: Autentiske og nærgående skildringer av krigshandlinger, tortur og ofre gjør at denne dokumentaren får 15-årsgrense.
Premiere: 13. oktober

Den syriske krigen har rast i over seks år, og en hel verden har vært vitne til en grusom konflikt som tilsynelatende aldri vil ta slutt. Det som startet med barn som tegnet graffiti på en vegg i kjølvannet av den arabiske våren har vokst til å bli en av de mest destruktive krigene i nyere tid og en humanitær katastrofe av historiske proporsjoner. På toppen av det hele bruker regionale og internasjonale stormakter krigen som en arena for maktspill og posisjonering seg imellom.

I CRIES FROM SYRIA går regissør Evgenij Afineevskij kronologisk til verks, og med imponerende strukturelle grep klarer han å legge frem denne komplekse konflikten på en måte som gjør det mulig for mennesker uten mastergrad i statsvitenskap å henge med på notene. Gjennom en blanding av autentiske opptak fra slagmarken og dybdeintervjuer, klarer filmen å zoome inn og ut på det lappeteppet av konflikter som vi kaller borgerkrigen i Syria. CRIES FROM SYRIA er et ypperlig utgangspunkt for å forstå vår tids mest uforståelige blodbad.