Mandagsfilmen

Hei filmelskere!

Hver mandag setter vi opp en ny, håndplukket kvalitetsfilm i vår aller beste sal på Prinsen Kino. En eksta stor filmopplevelse for deg som filmelsker, med så stort lerret og lyd som filmen fortjener. Klokka seks i Prinsen seks.

Den 23. april viser vi den kritikkerroste WESTERN.

Filmen, som tidligere i år vant hovedprisen under Tromsø Internasjonale Filmfestival, skildrer en gruppe mannlige, tyske anleggsarbeidere på arbeid i en landsby i Bulgaria.

Arbeiderne skal sette opp et vannkraftverk ute i det øde landskapet.

Som en moderne cowboy rir arbeideren Meinhard inn til nærmeste tettsted. Han er åpen og nysgjerrig og ønsker samarbeid og vennskap. Kulturkrasj, språkproblemer og krangling om lokale kvinner skaper imidlertid en anstrengt stemning. Med en gammeldags western-atmosfære i et moderne, fragmentert Europa er filmen et studium i maskulinitet.

Filmen er produsert av Min pappa Toni Erdmann-regissøren Maren Ade og de to filmene har noe til felles: viljesterke tyskere i et land lenger øst kommer i konflikt med lokalbefolkninga. Valeska Grisebach har et eget blikk for internt maktspill, pinlig taushet og ikke minst rørende forsøk på tilnærming og åpenhet når vi minst venter det.

 

Les om filmen og sikre deg billett

Følg facebooksiden til Mandagsfilmen for kommende program og titler