Kosmorama 2018

Kosmorama – Trondheim internasjonale filmfestival er i gang!

Ta en kikk på kosmorama.no og sikre deg billett!

Kosmorama – Trondheim internasjonale filmfestival er et årlig arrangement med film, fest og opplevelser. Kjernen er et rikholdig filmprogram med filmer fra hele verden kombinert med prisutdelinger, filmkonkurranser og unike filmarrangement. Se årets fullstendige program!

I 2018 fyller Trondheim Kino 100 år - og dette skal selvsagt feires under Kosmorama! Derfor flyttes festivalen fra Nova Kinosenter til Prinsen Kinosenter, som består av tidligere Verdensteateret og Filmteateret, blant de første kinoene som åpnet i Trondheim.

Trondheim Kinos 100års-jubileum markeres også med en film som får premiere på Kosmorama: Trondheimsreisen, i regi av Magnus Skatvold. Filmen er produsert av Dag Hoel, i samproduksjon med Spætt Film, og er basert på arkivopptak fra Trondheim fra 1906 til 1980-tallet. Trondheimsreisen er rundt 70 minutter lang, med scener som forteller om byens og trondhjemmernes vandring gjennom tiden. Kjente og ukjente stemmer forteller om hvordan byen formet dem. Blant fortellerne er Odd Reitan, Anne B. Ragde, Liv Ullmann og Ulf Risnes. Filmmusikken er av Kristoffer Lo og er spilt inn av Trondheim Symfoniorkester.

Tirsdag 6. mars har filmen premiere på Kosmoramas offisielle åpningsdag.

Vi sees i kinomørket!