Amundsen amundsen_still_08.jpg amundsen_still_04.jpg amundsen_still_03.jpg amundsen_still_02.jpg amundsen_still_05.jpg amundsen_still_06.jpg amundsen_still_01.jpg amundsen_still_07.jpg amundsen_still_09.jpg

Amundsen

  • Biografi / Drama
  • 12 år
  • 2 t. 5 min.
Amundsen_A4_skjerm.jpg
Laster programmet..
Historien om tidenes største polfarer - Roald Amundsen
Originaltittel: Amundsen
Regi: Espen Sandberg
Skuespillere: Pål Sverre Hagen, Katherine Waterston, Christian Rubeck, Ida Ursin Holm, Trond Espen Seim , m.fl.
Nasjonalitet: Norge
Originalspråk: norsk
Aldersgrense: 12 år
Begrunnelse: Denne filmen inneholder en kortvarig scene med et selvmord. Da dette ikke er nærgående skildret, får filmen 12-årsgrense.
Premiere: 15. februar

Hvordan kunne Roald Amundsen, en ukjent mann fra fattige Norge, bli verdens største polfarer gjennom tidene? Svaret ligger ikke i en enkelt ekspedisjon, men i en dramatisk storfilm om livet til en helt ekstrem mann.

Som liten gutt blir Roald fascinert av polfarere. I en tid hvor hele verden enda ikke er utforsket, bestemmer han seg for å plante det norske flagget på verdenskartet. Han ofrer alt for å nå drømmen, men betaler en høy pris privat. Mens Roald jakter på rekorder, blir hans trofaste storebror Leon igjen i Norge og tar støyten for Roalds overmot, kjærlighetslengsel og økonomiske problemer. Er det verdt det?

Filmen AMUNDSEN er en dramatisering av virkelige hendelser. Den lar oss bli kjent med mannen bak nasjonalikonet gjennom ekstreme ekspedisjoner i utrolig natur, hans kompliserte kjærlighetsliv og det turbulente forholdet til sin egen bror.