mandagsfilmen poster

Mandagsfilmen

Hei Filmelskere!

Vårens program for Mandagsfilmen er klart og vi ønsker hjertelig velkommen til et knallstrekt program.

Først ute er den herlige satiren Jojo Rabbit. Velkommen inn i filmperle-mørket!

 

6. januar: Førpremiere på "Jojo Rabbit"

Jojo Rabbit er en hjertevarm og vittig satire fra regissør Taika Waititi. Allerede mandag 6. januar ser du den som førpremiere som Mandagsfilmen hos oss! Dét er en god start på året det!

En satire satt under Andre verdenskrig følger en ensom tysk gutt ved navn Jojo (Roman Griffin Davis) hvis verdensbilde blir snudd på hodet da han oppdager at hans mor (Scarlett Johansson) gjemmer en ung jødisk jente (Thomasin McKenzie) på loftet. Med sin tåpelige fantasivenn, Adolf Hitler (Taika Waititi) ved sin side må Jojo konfrontere sin blinde nasjonalisme.

 

13. januar: "Selvportrett"

Ny gripende film fra Margareth Ohlin. Et portrett av en kunstner og av en dødelig sykdom, men like mye en historie om ønsket om å leve.

Lene Marie Fossen ble de siste årene kjent som en fotograf i verdensklasse som lider av alvorlig anoreksi. Hun har hatt et unikt prosjekt, nemlig å avkle sykdommen, vise den frem i all sin skrekk. Eksponere skammen, konfrontere sykdommen, bryte dens regler for å overleve. Fotokunsten hennes er naken og ærlig.

Gjennom Lene Maries egne bilder vil vi få en unik tilgang til hvordan det er å leve med sykdommen.
 

20. januar: "Parasitt"

En gullkantet Gullpalme-vinner: En komedie uten klovner. En tragedie uten skurker!

I PARASITT møter vi en familie på fire som bor i en nedslitt kjellerleilighet i byen. Med varierende hell tyvlåner de internett fra etasjen over, og for å få mat på bordet pakker de pizzaesker for en restaurantkjede i nærheten. På tross av samholdet og kjærligheten til hverandre, er det ikke stort til liv. Etter et besøk fra en venn av familiens sønn, åpenbarer det seg med ett en gyllen mulighet, en vei ut av elendigheten. Familien griper sjansen med begge hender. Etter regissørens eget ønske, skal ikke mer av handlingen røpes her. Dette er en opplevelse som nytes best uten å vite for mye på forhånd.


27. januar: "Little Women"

Greta Gerwig sin nyfilmatisering av den nydelige klassiske historien om søstrene March.

Med stjernecastet Saoirse Ronan, Florence Pugh, Emma Whatson, Timothee Chalamet, Meryl Streep, Laura Dern m.fl.

 

3. februar: "Waves"

«A masterpiece that's hard to walk away from.» «Movies of this caliber come along seldom to never.»

 Waves er en skjellsettende filmopplevelse om hvordan små avgjørelser kan eskalere og endre hele livsløp. En dominerende, men velmenende far, presser sønnen sin til å være en ener på alle områder. Men bildet av den perfekte kjernefamilien slår sprekker når sønnen begår en utilgivelig handling. Vi følger familien og omgivelsene deres mens de forsøker å gå videre med livene sine etter at det utenkelige har skjedd.

Waves gir oss et helt spesielt innblikk i alle de store følelsene som utgjør selve livet.

 

10. februar: "Den skjønne tiden"

Akkurat tidsnok til Valentines – gled deg til å se denne franske, hjertevarme, nostalgiske komedien fra Nicolas Bedos.

Victor, en voksen mann i 60-åra, får sitt liv snudd opp ned på dagen. Antoine, en blomstrende entreprenør, tilbyr han en helt ny type underholdning. Med hjelp av kombinasjonen av teaterrekvisitter og en gjenskapelse av historien gir han kundene en mulighet til å reise tilbake til en ønsket tidsperiode i livet. Victor bestemmer seg for å gjenoppleve den mest minneverdige uken i hans liv som fant sted 40 år tidligere. Den uken han møtte sitt livs kjærlighet; Marianne.

LA BELLE ÉPOQUE er en varm og koselig forviklingskomedie om tapt kjærlighet og tapt ungdom. Om familie, forhold, kunst og romantikk.

 

17. februar: "Monos"

En hypnotisk, uforutsigbar thriller fra Colombia er denne ukas mandagsfilm den 17. februar.

I et øde fjelllandskap et sted i Latin-Amerika, trener er gruppe ungdomssoldater mens de passer på en fange og en melkeku. De har krigernavn som Rambo, Smurf, Bigfoot, Wolf og Boom-Boom, men kaller seg bare Organisasjonen. Etter et bakholdsangrep tvinges de ut i jungelen, og båndet dem i mellom er i ferd med å slites.

Regissør Alejandro Landes skildrer krigens kaos og skygge med et ungdommelig blikk i denne spektakulære filmen, med klare referanser til Fluenes herre. Her kan alt skje.

 

Hver mandag setter vi opp en ny, håndplukket kvalitetsfilm klokka seks på Prinsen Kino. En ekstra stor filmopplevelse for deg som filmelsker, med så stort lerret og stor lyd som filmen fortjener.

Vi sees klokka seks i Prinsen 6.

Følg facebooksiden til Mandagsfilmen for mer informasjon, kommende program og titler