Blindsone

Spesialvisning: Blindsone

FÅ MED DEG DEN KRITIKERROSTE & KINOAKTUELLE FILMEN BLINDSONE MED FAGLIG RAMME TORSDAG 20. SEPTEMBER

Nordisk Film Production ønsker velkommen til Spesialvisning av Tuva Novotnys BLINDSONE torsdag 20.september kl.18:00 på Trondheim kino. Etter visningen vil filmviter og professor Anne Gjelsvik lede panelsamtale med Elisabeth Kvithyll og Curt Ivar Røhmen fra VIVAT.

SIKRE DEG BILLETT

 

Blindsone følger en mors kamp for å forstå sin datters krise, når den rammer hele familien. Hvordan kan vi som voksne, foreldre og samfunn hjelpe barn og ungdom å åpne opp om vanskelige tanker og psykiske lidelser, når idealene bygger på lykke og overskudd?

Dette er Tuva Novotnys debut som spillefilmregissør og manusforfatter. Hun har fått med seg Pia Tjelta og Anders Baasmo Christiansen i sentrale roller i denne rørende dramafilmen som skildrer store spørsmål i menneskelivet ved å gå tett på en liten familie. Det er en nøktern film som gripe fatt i menneskelige følelser som er vanskelige, vakre og rørende.

 

Psykiater Fred Heggen om BLINDSONE:

«Forhåpentligvis vil Blindsone være et viktig bidrag i kampen for større åpenhet om psykiske lidelser.»

https://www.nettavisen.no/meninger/fredheggen/den-farlige-blindsonen/3423534829.html

 

GDs anmeldelse:

«BLINDSONE gir ikke svarene, men legger til rette for at vi kan forlate salen bedre rustet enn da vi gikk inn, når vi står overfor oss selv eller andre i kriser og sorg».

Filmpolitiets anmeldelse:

«Filmen forteller en sterk og viktig historie med utsøkt skuespill og sikker regi av Tuva Novotny»

https://p3.no/filmpolitiet/2018/08/blindsone/