Føniks

Mandagsfilmen: Føniks

Mandagsfilmen gleder seg stort til kunne presentere det sterke dramaet FØNIKS i samarbeid med Blå Kors Kompasset, mandag 15. oktober kl. 18. Etter filmen blir det samtale mellom regissør Camilla Strøm Henriksen og professor i filmvitenskap, Anne Gjelsvik. 

Sikre deg billetter her

FØNIKS

Opplev Maria Bonnevie i en emosjonell film med sterke skuespillerprestasjoner!

Jill og lillebroren bor sammen med sin ustabile mor, og Jill gjør sitt beste for å ta vare på den lille familien. Når faren melder et av sine sjeldne besøk, oppstår stor glede og forventning. Men familien rammes av en tragedie og i sjokk over det som har skjedd, holder Jill det skjult. 

Filmen åpnet New Nordic Films under Den norske filmfestivalen, og festivalen skriver: - "Føniks" er en historie om familierelasjoners kompleksiteter og sårhet, med store skuespillerprestasjoner av både Maria Bonnevie og Sverrir Gudnasson, samt de unge debutantene. Spillefilmkonsulenten i Norsk filminstitutt begrunner sin støtte til prosjektet: ”Dette er et originalskrevet og medrivende manus skrevet av regissøren selv. Hun har utviklet en sterk, troverdig og nyansert hovedkarakter, Jill, som innehar både driv og vilje. Regissøren er omgitt av et spennende internasjonalt team som har jobbet sammen om dette prosjektet i en årrekke. I filmen setter Strøm Henriksen fokus på barn som opplever omsorgssvikt, deres evne til å finne styrke og strategier i dette – et sterkt og viktig tema.”