first reformed

Olavskino

 

OLAVSKINO PÅ OLAVSFEST 2019
 

Hvert år samarbeider Olavsfest med Kosmorama om et skreddersydd program på Prinsen kino. Filmene som presenteres i løpet av festivaluken har tematikk som er tett knyttet opp mot festivalens tema – forvandling. Alle forestillinger går på Prinsen kino kl. 17.

 

OLAVSKINO PROGRAM:Tirsdag 30. juli:

Keep Quiet (Joseph Martin og Sam Blair, 2018, Engelsk tale, tekst)

En sterk og tankevekkende dokumentarfilm om den ungarske høyrepopulisten og Holocaust-fornekteren Csanad Szegdi, som får livet snudd på hodet da bestemoren avslører at hun er jøde og har en fortid som fange i Auschwitz.

Onsdag 31. juli:


Den tilfeldige rockestjernen (Igor Devold, 2015, Norsk tale/tekst)

En formleken dokumentarfilm om en uvanlig norsk rockestjerne, Helge Risa, kjent som mannen med trøorgel og gassmaske i Kaizers Orchestra. Filmen forteller om hvordan det er å være en kristen outsidertype i et band som lever rockedrømmen.

Torsdag 1. august:


Nattverdsgjestene (Ingmar Bergman, 1962, Svensk tale/engelsk tekst)

«Hvorfor er Gud stille?» Det er et av spørsmålene som stilles i filmen Nattverdsgjestene. Handlingen utspiller seg på den svenske landsbygden, hvor pastor Thomas Ericsson sliter med en menighet som blir stadig mer glissen. Snart er det bare noen få igjen, blant dem en kvinne som er dypt forelsket i ham.

Fredag 2. august:

First Reformed
(Paul Schrader, 2017, Engelsk tale/uten tekst)

«En sjokkerende bra film … Løftet av en av de beste rolleprestasjonene til Ethan Hawke som tvilende, alkoholisert prest i en gammel kirke som feirer jubileum i en amerikansk småby … First Reformed borer skarpt og godt i spørsmål som tro og tvil, og om miljøengasjement er en sak Kirken og en prest bør engasjere seg i.» (Adresseavisen, 20/12-18).

Lørdag 3. august:

L’Apparition / Åpenbaringen (Xavier Giannoli, 2018, Fransk tale/engelsk tekst)

En anerkjent journalist blir sendt til en landsby for å undersøke en 16-år gammel foreldreløs jente som hevder å ha sett jomfru Maria. Det er vatikanet som har gitt ham oppdraget, fordi det er allerede skapt en kult rundt åpenbaringen, og pilegrimene strømmer til. «Et lite mirakel av en film om troen på mirakler» (Politiken). 

 

Les mer om Olavsfest her: https://olavsfest.no/