mandagsfilmen poster

Mandagsfilmen

Hei Filmelskere!

Høstens program for Mandagsfilmen er klart og vi ønsker hjertelig velkommen til et knallstrekt program.

Først ute er årets store Amandaprisvinner, det mesterlige dramaet "BARN" av Dag Johan Haugerud. Velkommen inn i filmperle-mørket!

31. august "Barn"

Varmt, gripende, humoristisk og skarpt observert – et mesterlig drama fra kritikerroste Dag Johan Haugerud, med et stjernelag av norske skuespillere.

BARN skildrer de dramatiske etterdønningene av en ulykke på en barneskole i utkanten av Oslo. Det er friminutt og Lykke, den 13 år gamle datteren til en profilert Arbeiderparti-politiker, skader klassekameraten Jamie, sønnen av en framtredende Frp-politiker.

Ryktene om hva som egentlig har skjedd begynner å gå. Var det bare uskyldig lek? Liv, rektor på skolen og hemmelig kjæreste med Jamies far, må finne styrken til å konfrontere lokalsamfunnet og til å takle sine egne motstridende følelser.

 

7. september:  Førpremiere "Dianas Bryllup"

Som vi gleder oss til årest store, norske komedie! Hos oss opplever du den først som Mandagsfilmen den 7. september. Hiv deg med og omfavn kjærligheten!

Dianas bryllup er en høylytt hyllest til de som hiver seg hodeløst inn i kjærligheten. Om to som aldri slutter å elske hverandre, selv om de i perioder ikke tåler trynet på hverandre.

Det er 29. juli 1981. Lady Diana Spencer går ned kirkegulvet sammen med Prins Charles i ærverdige St. Pauls katedral i London. Samme dag står også et annet bryllup, i kantina til Borregaard Industrier. Der er det bryllupsfest for det nygifte paret Liv og Terje. I barnevogna ligger deres nyfødte datter Diana, som skal se mye rart i årene som kommer.

Liv og Terjes heisatur av et ekteskap blir observert fra sidelinja av Diana, helt fra hun er baby til hun flytter hjemmefra. Når det så 30 år senere skal stå enda et bryllup, og det er Diana som skal gifte seg på et gods i Sverige, står nervene i høyspenn. Og verre skal det bli.

 

14. september: Førpremiere med filmbesøk "Kunstneren og Tyven"

Mandag 14. september inviterer vi til førpremiere på en av årets viktigste norske dokumentarfilmer, "Kunstneren og Tyven".
Vi får besøk av filmens regissør Benjamin Ree og hovedpersonen Karl-Bertil Nordland som sammen vil introdusere visningen.

I Benjamin Rees fengslende dokumentarfilm møter en maler tyven som stjal kunsten hennes - og ender opp med å male ham. Sammen utvikles et helt unikt vennskap og interaksjon dem imellom.

Gjør deg klar for en kritikerfavoritt som vil berøre hjertet ditt og stille dine eventuelle fordommer på prøve. Filmen vant pris på prestisjetunge Sundance Filmfestival og stakk av med Andreasprisen på Den Norske Filmfestivalen i Haugesund. 

 

21. september:  Premiere "Trondheim på film - Del 3"

I samarbeid med Kosmorama er vi så heldige å ønske velkommen til selveste premierevisningenav del 3 i den nydelige serien "Trondheim på film"! Til oss kommer produsent Dag Hoel og Kosmoramas direktør Silje Engeness for å introdusere visningen og vi ser frem til en god film og herlig samtale.

Trondheim på film er en serie gode filmer som er laget i Trondheim gjennom 1900-tallet. Del 1 og 2 hadde premierer under Kosmorama i mars 2019 og 2020. Nå kommer Del 3, som består av fire filmer på til sammen en time.

Trondheim på film er humørfylte tilbakeblikk. Hvordan tenkte vi om oss selv og verden i 1950 og i 1970? Hva var vi opptatt av, og hva mente bestemor om nedbygging av trikkelinjene? Serien stimulerer til samtaler om byen, hvor vi kommer fra, og hvor vi skal. Hvordan vil vi at byen skal se ut?

Er du glad i byen din bør du ta turen på denne!
 

Hver mandag setter vi opp en ny, håndplukket kvalitetsfilm klokka seks på Prinsen Kino. En ekstra stor filmopplevelse for deg som filmelsker, med så stort lerret og stor lyd som filmen fortjener.

Vi sees klokka seks i Prinsen 6.

Følg facebooksiden til Mandagsfilmen for mer informasjon, kommende program og titler