mandagsfilmen poster

Mandagsfilmen

Hei Filmelskere!

Høstens program for Mandagsfilmen er klart og vi ønsker hjertelig velkommen til et knallstrekt program.

28. september "Collini Case"

Opplev den tyske kritikerroste politiske thrilleren og rettsdramaet COLLINI CASE.

Advokat Caspar Leinen føler seg «fanget» da han utnevnes av retten til å forsvare den mistenkte i en spektakulær drapssak. Men han begynner raskt å avdekke en av de største juridiske skandaler noensinne, og det strekker seg tilbake til etterspillet av Nazi-Tyskland..

Collini Case vant Publikumsprisen på Den Norske Filmfestivalen med følgende begrunnelse: "Vi blir tatt med på en gripende reise med spenning fra start til slutt. Inspirert av forfatterens egen familiehistorie blir vi minnet om grufulle handlinger fra krigen som aldri må bli glemt".

 

5. oktober: Førpremiere på "Summerland"

Nydelig og sterkt drama om kjærlighet, håp og magi fra Englands sterkeste nye stemme, den Olivier-prisvinnende forfatteren og regissøren Jessica Swale. Vinneren av Gledessprederen på Den Norske Filmfestivalen!

Forfatteren Alice er en sterk og selvstendig kvinne under den 2. verdenskrig, trukket tilbake ved de vakre klippene i det sørlige England. Hun fordyper seg i sitt arbeid, og hun er også veldig ensom etter å ha blitt såret av kjærligheten og en annen kvinne.

Når den livlige og unge Frank, en evakuert gutt fra London, adopteres inn i hennes verden er hun fast bestemt på å bli kvitt han. Men hans uskyldighet, mot og nysgjerrighet vekker til live Alices dypt begravde følelser. Alice lærer seg at sår kan lindres, og at alle fortjener en ny sjanse. Enhver kvinne har rett til å vite hvem hun er og hva hun vil.
 

 

12. oktober: "Radiokameratene"

Dette blir stas! Hvor ofte opplever man en varm og sjarmerende feelgood-dokumentar om FM-radioen på Sunnmøre som går mot den digitale radiostrømmen?

Folka i Bygderadio Vest kjempar med nebb og klør for å overleve på FM, etter at NRK og dei andre store har gått på DAB. For korleis skal ein lokal FM-radio driven av aldrande radioamatørar overleve i skuggen av den norske radiorevolusjonen? Radiokameratane er ein varm og sjarmerande feelgood-dokumentar om FM-radioen på Sunnmøre som går mot den digitale radiostraumen.
 

 

19. oktober: "Et glass til"

Mandag 19. oktober inviteres du med på et fornøyelig dansk drama med Mads Mikkelsen i spissen.

ET GLASS TIL er et morsomt, rørende, livsbejaende og tankevekkende drama om vennskap, frihet, kjærlighet - og alkohol.

Fire lærere og venner bestemmer seg for å teste Finn Skårderuds påståtte teori om at mennesket er født med en halv promille for lite i blodet.

Teorien er at alkohol åpner sinnet for omverdenen og får kreativiteten til å blomstre. Resultatet er oppsiktsvekkende. Både undervisningen og selvtilliten bedrer seg, og vennene begynner for alvor å kjenne seg levende igjen. I takt med at glassene fylles, opplever noen fremgang, mens andre sporer av. Det blir tydelig at alkohol har sine positive sider, men også at den slags dristige forsøk kan ha alvorlige konsekvenser.

 

26. oktober: "Gledelig Jul"

Det er aldri for tidlig å tenke på jula, særlig når man kan få en herlig sniktitt på årets store norske julekomedie! 

I Gledelig Jul møter vi Anne Marit Jacobsen og Otto Jespersen i spissen for et norsk stjernelag av kjente og kjære skuespillere.

Annemor og Frank gleder seg over at barn og barnebarn skal feire jul hjemme på gården for første gang på ti år, men det går ikke helt etter planen. Datteren Tessa har byttet ut samboeren Emma med en slesk, svensk fitness-trener, mens sønnen Samuel er på randen av en skilsmisse på grunn av en glutenallergisk hund. Barnebarnet Petter prøver å fri til skolens vakreste jente på hebraisk og naboen Nils er døden nær.

Det må manøvreres mellom små og store katastrofer for å holde familien samlet, men akkurat idet juleroen senker seg kommer en gammel hemmelighet til overflaten. Blir dette familiens siste jul sammen?
 

Hver mandag setter vi opp en ny, håndplukket kvalitetsfilm klokka seks på Prinsen Kino. En ekstra stor filmopplevelse for deg som filmelsker, med så stort lerret og stor lyd som filmen fortjener.

Vi sees klokka seks i Prinsen 6.

Følg facebooksiden til Mandagsfilmen for mer informasjon, kommende program og titler