mandagsfilmen poster

Mandagsfilmen - Kvalitetsfilm på stort lerret

Hei Filmelskere!

Vårens program for Mandagsfilmen er klart og vi ønsker hjertelig velkommen til et sterkt program.

 

12. april: Tove

Tove er den fantastiske historien om Tove Jansson, skaperen av Mummitrollet - og Finlands offisielle Oscarsbidrag.

«Et svært vellykket portrett av en person som går sine egne veier. En åpenbaring for alle.» - Dagsavisen, terningkast 5.

Helsinki, 1945. Krigen er over og kunstneren Tove Jansson er fylt med en følelse av frihet både i kunsten og i det sosiale livet. Moderne kunst, ville fester og et åpent forhold til den gifte politikeren Atos Wirtanen: hennes ukonvensjonelle liv og forskjellige politiske meninger setter Tove på spissen med hennes strenge billedhuggers idealer.

Toves lengsel etter frihet blir testet når hun møter teatersjef Vivica Bandler. Hennes kjærlighet til Vivica er elektrisk og altomfattende, men Tove begynner å innse at kjærligheten hun virkelig lengter etter, må besvares. Inspirert av sitt eget liv og forhold skaper hun den fortryllede verdenen til Mummitrollet, og når historiene spres over hele verden, gir de berømmelse og rikdom til skaperen sin.

 

Hver mandag setter vi opp en ny, håndplukket kvalitetsfilm klokka seks på Prinsen Kino. En ekstra stor filmopplevelse for deg som filmelsker, med så stort lerret og stor lyd som filmen fortjener.

Vi sees klokka seks i Prinsen 6.

Følg facebooksiden til Mandagsfilmen for mer informasjon, kommende program og titler