mandagsfilmen poster

Mandagsfilmen - Kvalitetsfilm på stort lerret

Hei Filmelskere!

Vinterens program for Mandagsfilmen er klart og vi ønsker hjertelig velkommen til et sterkt program.

 

4. januar: Førpremiere "Wendy"

Velkommen tilbake til Mandagsfilmen etter nyttår med et fargerikt, energisk eventyr, skutt av den norske stjernefotografen Sturla Brandth Grøvlen (En natt i Paris, Rams) - full av ekstravagante ideer og undring!

Filmen har høstet fantastiske anmeldelser som "enestående" (Hollywood Reporter), "forførende vakker" (JoBlo’s Movie Emperium) og
“En rørende og intens versjon om Peter Pan“ (Newsday).

Wendy drar på reise med vennene sine til en øde øy, som er både mystisk og vakker. Her møter hunden karismatiske gutten Peter som sverger at så lenge de er på denne øya, vil de aldri vokse opp. Uten tilsyn av voksne drar barna på eventyr over hele verden der de hopper av steiner, svømmer i sjøen og løper med vinden. Men moroa slutter brått når en gruppe sjømenn dukker opp. Når Wendy begynner å savne moren sin, sliter hun med å bestemme seg om hun vil dra tilbake til familien, eller bli på øya og nyte friheten og følelsen av evig ungdom- for alltid.

 

11. januar: "Sannheten"

Regissøren av kritikerroste og høyst elskede Shoplifters er tilbake med en ny fransk storfilm med Catherine Deneuve, Juliette Binoche og Ethan Hawke i hovedrollene.

La Vérité som den heter på fransk, er regissør Kore-edas første film på et annet språk enn japansk. Den foregår i Frankrike med legendene Catherine Deneuve og Juliette Binoche i filmens hovedroller, godt supplert av Ethan Hawke og Ludivine Sagnier. De to førstnevnte spiller mor og datter med et heller anstrengt forhold. At moren nå har skrevet bok, gjør at gamle sannheter trekkes frem i lyset – og nåtiden.

Filmen føles nesten merkverdig fransk, med skvulpende rødvinsglass og intense samtaler. Samtidig er den breddfull av interessant familiedynamikk og menneskelige relasjoner av den typen som har kjennetegnet Kore-edas filmer i en årrekke.

Velkommen til et herlig humoristisk drama med mørkere undertoner!

 

 

Hver mandag setter vi opp en ny, håndplukket kvalitetsfilm klokka seks på Prinsen Kino. En ekstra stor filmopplevelse for deg som filmelsker, med så stort lerret og stor lyd som filmen fortjener.

Vi sees klokka seks i Prinsen 6.

Følg facebooksiden til Mandagsfilmen for mer informasjon, kommende program og titler