Sommeren '85 ete85_RET 2.jpg

Mandagsfilmen - Kvalitetsfilm på stort lerret

Hei Filmelskere!

Høstens program for Mandagsfilmen er klart og vi ønsker hjertelig velkommen til et knallstrekt program.

 

30. november: Førpremiere: "Sommeren '85"

En sensuell, sjangeroverskridende og skjebnesvanger sommerflørt fra François Ozon!

Syns du november 2020 er litt trist, kan Sommeren ’85 være det perfekt tilfluktssted som vår mandagsfilmen den 30. november.

Når seilbåten til 16 år gamle Alexis kantrer, blir han reddet av den to år eldre David, og dette blir starten på en intens, dramatisk og skjebnesvanger sommerflørt. Den kjekke og verdensvante David trollbinder Alexis med sin sjarm og seksualitet, og gir ham et helt nytt syn på både verden og seg selv. Alexis tror han har funnet en venn for livet, og det har han på sett og vis – for som SOMMEREN ‘85 umiddelbart gjør oss oppmerksom på, er dette historien om hvordan et menneske ble et kadaver.

 

07. desember: Førpremiere: "I trygge hender"

Forskjellige skjebner møtes i dette intelligente, sosialrealistisk dramaet om det franske adopsjonssystemet, som vant Andreasprisen på Den Norske Filmfestivalen i Haugesund.

Nyfødte Theos usikre fremtid ligger i myndighetenes hender, da den unge moren velger å adoptere ham bort like etter fødsel. Samtidig har den ufrivillige barnløse Alice kjempet i ti år for å bli mor og øyner håp om å bli Theos adoptivmor. Men da den biologiske moren ombestemmer seg, er det ikke kun Theos skjebne som er på spill.

 

14. desember: Førpremiere: "Maryam"

Saudiarabiske Maryam er en optimistisk fortelling fra et land hvor patriarkatet fortsatt lever i beste velgående, men endring virker å være innenfor rekkevidde.

En ung, talefør kvinnelig lege stiller i lokalvalget til byrådet. Både familien og samfunnet blir overrasket: En kvinnelig kandidat har de aldri hatt før. Til tross for at hun motarbeides fra flere kanter vekker hun mer og mer interesse, og reisen Maryam går gjennom ved hjelp av sine søstre tegner et positivt bilde av rollen kvinner kan spille i det saudiarabiske samfunnet.

Få med deg et oppløftende familiedrama som gir et sterkt håp om en bedre fremtid.

 

Hver mandag setter vi opp en ny, håndplukket kvalitetsfilm klokka seks på Prinsen Kino. En ekstra stor filmopplevelse for deg som filmelsker, med så stort lerret og stor lyd som filmen fortjener.

Vi sees klokka seks i Prinsen 6.

Følg facebooksiden til Mandagsfilmen for mer informasjon, kommende program og titler