Merida i Modig

Modig

  • Eventyr / Familiefilm / Animasjon
  • 7 år
  • 1 t. 40 min.
Modig norsk plakat
Laster programmet..
Originaltittel: Brave
Regi: Brenda Chapman
Skuespillere: Kelly Macdonald, Billy Connolly, Emma Thompson, Kevin McKidd, Robbie Coltrane , m.fl.
Nasjonalitet: USA
Språk: Norske stemmer
Aldersgrense: 7 år
Egnethet: Familie
Begrunnelse: Denne animasjonsfilmen inneholder mørke og faretruende scener som kan virke skremmende på de aller yngste. Filmen får derfor 7-årsgrense.
Premiere: 31. august

"Modig" er den neste storfilmen fra Disney Pixar, og historien finner sted i det værbitte og gåtefulle skotske høylandet.

Den dyktige bueskytteren Merida er den impulsive datteren til kong Fergus (Billy Connolly) og dronning Elinor (Emma Thompson). Fast bestemt på å gå sine egne veier i livet, trosser Merida en eldgammel skikk som er hellig for de høyrøstede landsherrene: Digre Lord MacGuffin (Kevin McKidd), gretne Lord Macintosh (Craig Ferguson) og den kranglevorne Lord Dingwall (Robbie Coltrane). Helt utilsiktet skaper Meridas handlinger kaos og raseri i riket, og da hun henvender seg til en eksentrisk gammel heks (Julie Walters) for å få hjelp, får hun oppfylt et ønske som blir skjebnesvangert. Farene som følger tvinger Merida til å oppdage betydningen av sant mot for å bryte en dyrisk forbannelse før det er for sent.

Regissert av Mark Andrews og Brenda Chapman, og produsert av Katherine Sarafian, er "Modig" et storslagent og hjertevarmt eventyr med uforglemmelige rollefigurer og den velkjente Pixar-humoren som elskes av publikum i alle aldre.

Filmen sikter seg inn mot de norske kinoene 31. august i 2012, og lanseres med norske stemmer i både 2D og Disney Digital 3D.