Elizabeth Banks og Jennifer Lawrence i The Hunger Games

The Hunger Games

  • Action / Drama / Thriller
  • 11 år
  • 2 t. 22 min.
The Hunger Games
Laster programmet..
Originaltittel: Hunger games
Regi: Gary Ross
Skuespillere: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Stanley Tucci , m.fl.
Nasjonalitet: USA
Språk: Engelsk
Aldersgrense: 11 år
Egnethet: Ungdom fra 13
Begrunnelse: Filmen inneholder flere voldshandlinger og scener med døde personer. Da disse er lite nærgående skildret og foregår i et til dels urealistisk univers, får filmen 11-årsgrense. Filmen frarådes barn under 11 år.
Premiere: 23. mars

I restene av det som en gang var Nord-Amerika, tvinger Panem-nasjonen hvert år alle sine tolv distrikter til å sende en tenåringsgutt og en tenåringsjente for å konkurrere i "The Hunger Games". The Hunger Games er dels forskrudd underholdning, dels skrekktaktikk fra myndighetene, en TV-overført happening der "tributter" må slåss med hverandre inntil én overlevende står tilbake.

Katniss står overfor "tributter" som har forberedt seg til disse lekene hele livet, og må stole på sine skarpe instinkter og veiledning fra en tidligere seierherre, den forfyllede Haymitch Abernathy. Hvis hun noen gang skal kunne vende hjem til Distrikt 12, må Katniss treffe noen umulige valg i arenaen som veier overlevelse opp mot menneskelighet, og livet mot kjærligheten.THE HUNGER GAMES er regissert av Gary Ross og er basert på Suzanne Collins' bestselgende roman som har solgt mer enn 23 millioner trykte eksemplarer i USA alene, og er den første i en trilogi som har fått en global tilhengerskare.