Trondheim på film poster

Trondheim på film

  • Tillatt for alle
  • 59 min.
Trondheim på film poster
Laster programmet..
Aldersgrense: Tillatt for alle
Begrunnelse: Denne filmen inneholder ingen skadelige scener og den blir tillatt for alle.

Filmprogrammet Trondheim på film inngår i en programserie med gamle filmer fra Trondheim. Serien består av tre deler. Hver del består av tre til fire filmer som er laget om Trondheim langt tilbake i tid.

Trondheimsreisen, som hadde suksess i 2018, var en ny film laget av gamle filmscener. Trondheim på film består av gamle filmer fra byen, slik filmene i sin tid ble presentert for publikum.Filmprogrammet Trondheim på film inngår i en programserie med gamle filmer fra Trondheim. Serien består av tre deler. Hver del består av tre til fire filmer som er laget om Trondheim langt tilbake i tid. Del to vil komme høsten 2019 og del tre til Kosmorama i 2020.

Det første filmprogrammet består av Tram Ride Round Trondhjem (1908), som er den første kjente filmen fra byen. Deretter følger Trondheim i sol og sommer (ca. 1950), og Trondheim - en by i vekst(1962). Filmene er fantastisk fine tidsskildringer, og med dagens blikk er de fulle av humor.

Alle tre filmene er underfundige filmfortellinger som kaster lys over Trondheims historie og hvordan vi som bor i Trondheim liker å fortelle om oss selv.

Filmene i programmet presenteres og settes inn i en historisk sammenheng av en forteller. Filmene kaster lys over hvem vi egentlig er, vi som bor i Trondheim, og levendegjør byens kulturhistorie med gamle filmer som medium.

Den primære målsettingen med Trondheim på film er å ivareta en bit av Trondheims kulturarv som har stått i fare for å gå tapt, samt å engasjere byens befolkning til å delta i samtalen om byens utvikling.