Barn

Barn

  • Drama
  • 9 år
  • 2 t. 37 min.
Barn - norsk plakat
Laster programmet..
Varmt, gripende, humoristisk og skarpt observert – et mesterlig drama fra kritikerroste Dag Johan Haugerud
Originaltittel: Barn
Regi: Dag Johan Haugerud
Skuespillere: Ella Øverbye, Henriette Steenstrup, Thorbjørn Harr, Jan Gunnar Røise, Anne Marit Jacobsen , m.fl.
Nasjonalitet: Norge
Originalspråk: norsk
Aldersgrense: 9 år
Begrunnelse: Denne filmen inneholder en dramatisk skildring av en ulykkessituasjon, og har en tematikk som kan virke urovekkende på yngre barn. Filmen får derfor aldersgrense 9 år.
Premiere: 13. september

BARN skildrer de dramatiske etterdønningene av en ulykke på en barneskole i utkanten av Oslo. Det er friminutt og Lykke, den 13 år gamle datteren til en profilert Arbeiderparti-politiker, skader klassekameraten Jamie, sønnen av en framtredende Frp-politiker.

Ryktene om hva som egentlig har skjedd begynner å gå. Var det bare uskyldig lek? Liv, rektor på skolen og hemmelig kjæreste med Jamies far, må finne styrken til å konfrontere lokalsamfunnet og til å takle sine egne motstridende følelser.

BARN er et varmt, gripende, humoristisk og skarpt observert drama fra Dag Johan Haugerud, regissøren av den kritikerroste SOM DU SER MEG. I filmen møter vi et stjernelag av norske skuespillere, med Henriette Steenstrup, Jan Gunnar Røise, Thorbjørn Harr, Andrea Bræin Hovig, Hans Olav Brenner og Anne Marit Jacobsen i spissen. BARN handler om hva barn betyr for samfunnet i dag: Hva det vil si å ha, og å være barn. Og i forlengelsen av det - hva det vil si å være voksen.

★★★★★★ «Praktfull – Haugerud er en enestående filmskaper» Ingrid Åbergsjord, Aftenposten
★★★★★★ «Barn er en triumf – den fineste norske filmen siden Oslo 31. august» Benjamin Yazdan, Klassekampen 
★★★★★★ «Et mesterverk – en av tiårets beste norske filmer»» Einar Aarvig, P6 Rock (Aarvig anmelder også i Vårt Land, men der uten terningkast)
★★★★★★ «Smerte, sårhet og glede – akkurat som livet jo er» Ørjan Nilsson, Bergensavisen
★★★★★ «En film som blir med deg hjem fra kinoen!» Birger Vestmo, NRK
★★★★★ «Sjelden å se i norsk film!» Inger Bentzrud, Dagbladet
★★★★★ «Nøktern, varm og sylskarp – med Barn viser Haugerud at han er en av Norges mest spennende og særegne filmskapere» Mode Steinkjer, Dagsavisen
★★★★★ «Utvilsomt årets beste norske film – Henriette Steenstrup, Jan Gunnar Røise, Andrea Bræin Hovig og Anne Marit Jacobsen gjør noen av sine beste filmroller» Terje Eidsvåg, Adresseavisen
★★★★★ «Et kinderegg av en film – veldig morsom, dypt alvorlig og uhyre aktuell» Britt Sørensen, Bergens tidende
★★★★★ «Sterk og modig filmjuvel» Elisabeth Bie, Stavanger Aftenblad