Anders Baasmo Christiansen i Snekker Andersen og Julenissen SAOJ_Still_Filip Lubbock-Myrseth.tif SAOJ_Still_Ingeborg Sundrehagen Raustøl SAOJ_Still_Trond Espen Seim og Anders Baasmo Christiansen.tif SAOJ_Still_Jan Oscar Juvkam Wiedom, Rebecca Skogly Holen og Filip Lubbock-Myrseth SAOJ_Still_Thias Salberg og Anders Baasmo Christiansen SAOJ_Still_Trond Espen Seim SAOJ_Still_Eirik Hivju SAOJ_Still_Anders Baasmo Christiansen.tif SAOJ_2Still_Anders Baasmo Christiansen og Thias Salberg.jpg SAOJ_Still_Anders Baasmo Christiansen og Ingeborg Sundrehagen Raustøl.jpg

Snekker Andersen og Julenissen

  • Familiefilm
  • Tillatt for alle
  • 1 t. 13 min.
Snekker Andersen og Julenissen
Laster programmet..
Basert på Alf Prøysens bok. Mye varme og ekte julestemning for hele familien!
Regi: Terje Rangnes
Skuespillere: Trond Espen Seim, Anders Baasmo Christiansen, Ingeborg Sundrehagen Raustøl, Johanna Mørck, Eirik Hivju , m.fl.
Nasjonalitet: Norge
Språk: norsk
Aldersgrense: Tillatt for alle
Begrunnelse: Filmen har en scene som kan virke noe nifs, men den er kortvarig og løser seg raskt. Filmen har ellers en varm grunntone og blir derfor tillatt for alle.
Premiere: 11. november

Snekker Andersen elsker julen mer enn noen annen høytid, og han gjør alt for at familien hvert år skal oppleve ordentlig jul. - Og det viktigste med julen er jo som kjent besøket av selveste Julenissen! Men denne julen går ikke helt som planlagt: Snekker Andersen, iført fullt nissekostyme, sklir på holka og etter en heidundrende kjelketur krasjer han med den ekte Julenissen. De to bestemmer seg for å gjøre et bytte - "Jeg går til dine barn og du går til mine". Nissefamilien har aldri før hatt besøk av en ekte snekker, og familien Andersen har aldri før hatt besøk av den ekte Julenissen...

11. november kommer endelig Alf Prøysens juleklassiker Snekker Andersen og Julenissen som helaftens kinofilm! Alf Prøysens sjarmerende og stemningsfulle julefortelling har gledet barn og voksne siden 50-tallet. Historien om Snekker Andersen og Julenissen har blitt en uunnværlig del av juletradisjonene her til lands, både i bokform og som et fast innslag på NRK før julaften.
I hovedrollene finner vi Trond Espen Seim som juleentusiasten Snekker Andersen, og Anders Baasmo Christiansen som selveste Julenissen.


Manus og regi
Regissør Terje Rangnes har lang erfaring med drama- og humorserier, og står bak flere prisbelønte kortfilmer. Han var en av regissørene på Folk flest bor i Kina (2002). Rangnes spillefilmdebuterte som regissør med En helt vanlig dag på jobben (2010).
Manusforfatter John Kåre Raake er utdannet fra Westerdahls. Han har jobbet med reklamefilm i over 20 år, og har vunnet flere priser både i inn- og utland. Han har tidligere skrevet manuset til Gåten Ragnarok, og til den høstaktuelle filmen Bølgen.