laputa_8.jpg laputa_9.jpg laputa_1.jpg laputa_5.jpg laputa_4.jpg laputa_6.jpg laputa_2.jpg laputa_3.jpg laputa_7.jpg Laputa_textless.JPG CASTLEINTHESKY_Photo_01.jpg CASTLE_IN_SKY-_FLOWER0001.jpg 1011050.jpg

Laputa - Himmelslottet

  • Animasjon
  • 9 år
  • 2 t. 5 min.
laputa_norskplakat.jpg
Laster programmet..
Hayao Miyazakis fantastiske familiefilm for første gang på kino i Norge!
Originaltittel: Tenkû no shiro Rapyuta
Regi: Hayao Miyazaki
Nasjonalitet: Japan
Aldersgrense: 9 år
Begrunnelse: Denne animasjonsfilmen inneholder flere scener med actionpreget vold og har partier med voldsomme effekter og faretruende situasjoner. Filmen får derfor 9-årsgrense.
Premiere: 28. juni

Laputa – Himmelslottet er en actionfylt og modernistisk science fiction-fabel med referanser til Jonathan Swifts "Gullivers reiser".

En dag faller piken Sheeta ned fra himmelen. Rundt halsen bærer hun en magisk krystall som har vært i familien i flere generasjoner. Denne magiske krystallen er både pirater og hæren ute etter, fordi den viser vei til Laputa, himmelslottet oppe i skyene. Fra himmelen faller hun i armene til guttungen Pazu og sammen danner de et unikt vennskap og drar på en reise for å finne den siste svevende byen som er igjen etter menneskenes ødeleggelser.

Laputa – Himmelslottet er en av de første filmene til Studio Ghibli og den er fortsatt svært relevant med sitt øko-budskap og sterke kvinneroller. Bli med på et animasjonseventyr i ekte Indiana Jones-stil!