Flukten over grensen Flukten over grensen Flukten over grensen Henrik Siger Woldene i Flukten over grensen Samson Steine og Bianca Ghilardi-Hellsten Bo Lindquist-Ellingsen i Flukten over grensen Samson Steine i Flukten over grensen Kari Simonsen i Flukten over grensen Anna Sofie Skarholt, Bo Lindquist-Ellingsen, Samson Steine og Bianca Ghilardi-Hellsten Anna Sofie Skarholt, Bo Lindquist-Ellingsen, Samson Steine og Bianca Ghilardi-Hellsten Anna Sofie Skarholt i Flukten over grensen

Flukten over grensen

  • Familiefilm / Spenning
  • 9 år
  • 1 t. 36 min.
Flukten over grensen
Laster programmet..
Originaltittel: Flukten over grensen
Regi: Johanne Helgeland
Skuespillere: Anna Sofie Skarholt, Bo Lindquist-Ellingsen, Samson Steine, Bianca Ghilardi-Hellsten, Henrik Siger Woldene , m.fl.
Nasjonalitet: Norge
Originalspråk: norsk
Aldersgrense: 9 år
Begrunnelse: Denne filmen inneholder partier med utrygg stemning og faretruende situasjoner med barn på flukt. Filmen får derfor 9-årsgrense.
Premiere: 14. februar

En spenningsfilm for hele familien fra suksessforfatter Maja Lunde

Det er desember 1942, og fire barn er på flukt. Sarah og Daniel er jøder og skal sendes ut av landet. De har gjemt seg i kjelleren til Otto og Gerdas familie, men nå er de oppdaget og foreldrene arrestert. Otto og Gerda bestemmer seg for å hjelpe sine nye venner. Gjennom snøtunge skoger flykter de fire barna fra tyske soldater. Målet er å komme seg til Sverige. Det blir en flukt på liv og død. Heldigvis møter de gode hjelpere underveis. Men hvem kan de egentlig stole på?

Vi har fortalt historiene igjen og igjen, på film, bøker i aviser, men alltid for voksne. Endelig kommer en film fra krigen for hele familien. Flukten over grensen er en spenningsfilm om tillit og vennskap, om frykt og om stort mot hos små mennesker.

Suksessforfatter Maja Lunde har selv skrevet manus til Flukten over grensen. Filmen er basert på hennes prisvinnende bok fra 2012 og er spennende, rørende og tankevekkende historie basert på historiske hendelser.