claire-darling8.jpg claire-darling6.jpg claire-darling5.jpg claire-darling4.jpg claire-darling7.jpg claire-darling3.jpg thumb_1.jpg claire-darling2.jpg claire-darling1.jpg CD1.jpg CD11.jpg CD13.jpg CD14.jpg CD5.jpg CD10.jpg CD12.jpg CD2.jpg CD3.jpg CD7.jpg CD15.jpg CD4.jpg CD8.jpg CD9.jpg CD6.jpg

Claire Darlings siste påfunn

  • Komedie / Drama
  • 6 år
  • 1 t. 33 min.
Claire Darlings siste påfunn
Laster programmet..
Catherine Deneuve i nok en glimrende rolle, denne gangen sammen med sin datter, Chiara Mastroianni.
Originaltittel: La Dernière Folie de Claire Darling
Regi: Julie Bertuccelli
Skuespillere: Catherine Deneuve, Chiara Mastroianni, Alice Taglioni, Samir Guesmi
Nasjonalitet: Frankrike
Originalspråk: fransk
Aldersgrense: 6 år
Begrunnelse: Enkelte dramatiske scener gjør at denne filmen får 6-årsgrense.
Premiere: 14. juni

"Nok en gang viser Catherine Deneuve hvorfor hun er en av Frankrikes mest avholdte skuespillere." Fæ'vennen
------
"«Claire Darlings siste påfunn» er en humoristisk og alvorlig film om demens." Hamar Arbeiderblad
------
"En intim fransk film om familie og hvordan materielle ting kan ta over som det viktigste i en kvinnes liv. I rollene en glimrende Catherine Deneuve og hennes datter i det virkelige liv, Chiara Mastroianni. Jeg skulle virkelig ønske at jeg hadde vært på det loppemarkedet!" Ellen Christensen, TARA
------
"Claire Darlings siste påfunn baserer seg på en roman av Lynda Rutledge, og har også en svært litterær konstruksjon, særlig i måten den flyter frem og tilbake i fortid og nåtid, ofte med uklare grenser og nåtidspersonen tilstede som observatør i fortiden. Det er et av de fineste grepene i filmen." (Sørensens Filmservice)
------
"Frankrikes fyrstefrue og dottera er i form i ei fin litterær filmatisering.. Publikum vil bli nøgd." Dag og Tid
------
"Catherine Deneuve spiller en eldre kvinne som mister grepet og selger alt hun eier på loppemarked." Dagbladet

Filmikonet Catherine Deneuve har sammen med sin datter, Chiara Mastroianni, hovedrollen i Julie Bertuccellis ‘Clarie Darlings siste påfunn’, et underfundig drama med fantastiske elementer. Filmen, som er basert på Lynda Rutledges bok ‘Faith Bass Darling’s Last Garage Sale’ er et personligt prosjekt fra Bertuccelli, som lagde filmen i sin bestemors hjem i landsbyen Verderonne i regionen Hauts-de-France i nord-Frankrike.
‘Claire Darlings siste påfunn’ er full av sterke kvinnelige karakterer, og utforsker forholdet mellom mor og datter. Filmens historie utspiller seg over 24 timer, hvor en kvinne (Deneuve), er overbevist om, at det er hennes siste dag på Jorden. Hun beslutter seg derfor for å avholde et loppemarked med alle sine ting. Da hun gjennomgår de mange objektene hun har samlet i årenes løp, sendes hun tilbake på reise gjennom sine minner.