MONOS_1.88.1.jpg MONOS_1.107.1.jpg MONOS_1.113.1.jpg MONOS_1.109.2.jpg MONOS_1.123.1.jpg MONOS_1.8.1.jpg MONOS_1.3.2.jpg MONOS_1.2.1.jpg MONOS_1.23.2.jpg MONOS_1.1.1.jpg MONOS_1.120.1.jpg Monos.jpg MONOS_1.22.1.jpg MONOS_Still_02.jpg MONOS_1.48.1.jpg

Monos

  • Drama
  • 15 år
  • 1 t. 42 min.
monos_sitat_a4.jpg
Laster programmet..
Et spektakulært og vakkert mareritt
Originaltittel: Monos
Regi: Alejandro Landes
Skuespillere: Sofia Buenaventura, Julian Giraldo, Karen Quintero, Laura Castrillón
Nasjonalitet: Colombia
Originalspråk: spansk
Aldersgrense: 15 år
Begrunnelse: Denne filmen har en urovekkende og utrygg stemning, og skildrer krigshandlinger og drap. Den får derfor 15-årsgrense.
Premiere: 21. februar

På en øde fjelltopp over skyene et sted i Latin-Amerika. Bak tett tåke ruver monumentale ruiner av betong og jern truende over et goldt myrlandskap. I det fjerne høres stemmer. Åtte tungt bevæpnede ungdommer – Rambo, Ulv, Lady, Svenske, Smurf, Hund, Boom Boom og Bigfoot – holder stand. Oppdraget er å passe på en amerikansk fange og en melkeku ved navn Shakira. De mottar med jevne mellomrom ordre fra “Organisasjonen” og mellom pliktene får de tiden til å gå med rituelle, nesten dyriske, leker. Men stort ansvar og ungdommelige lyster går sjelden godt overens, og deres lykksalige vakuum er dømt til å implodere.

Kolombianske Alejandro Landes har laget en film du aldri før har sett maken til. Vakre tablåer av vill natur brytes opp i intense, tidvis brutale scener i kampen for livet og friheten. I samspill med Mica Levis hardtslående soundtrack gjør dette Monos til en film det er umulig å ikke berøres av. Helt fra første visning på filmfestivalen i Sundance har filmen fått strålende kritikker og den har vunnet priser på mange festivaler.

«An atypical cinematographic heart attack. Stunning» Alejandro Gonzalez Iñarritu
« Mesmerizing. A powerful new voice in Cinema » Guillermo Del Toro
«An extraordinary piece of work” “Has to be seen to be believed» Mark Kermode, The Guardian