Slottet i Provence #5 Slottet i Provence #1 Slottet i Provence #3 Slottet i Provence #4 Slottet i Provence #2 Slottet i Provence #7 Slottet i Provence #6 Slottet i Provence #8

Slottet i Provence

  • Biografi / Drama
  • Tillatt for alle
  • 1 t. 45 min.
Slottet i Provence
Laster programmet..
Folk sa det var umulig, men han gjorde det!
Originaltittel: L'encroyable histoire du Facteur Cheval
Regi: Nils Tavernier
Skuespillere: Jacques Gamblin, Laetitia Casta, Florence Thomassin, Bernard Le Coq, Natacha Lindinger
Nasjonalitet: Frankrike
Originalspråk: fransk
Aldersgrense: Tillatt for alle
Begrunnelse: Denne filmen inneholder ingen scener som antas å kunne virke skadelig, og den blir derfor tillatt for alle.
Premiere: 7. juni

Postmannen Joseph Ferdinand Cheval leverer post langs Drôme, fra landsby til landsby. På veien møter han kvinnen i sitt liv, Philomena, og de får snart datteren Alice. Cheval elsker datteren høyt, og setter i gang med en utrolig utfordring: Han vil bygge et utrolig palass til henne med sine egne hender.

Han bruker 33 år av sitt liv til å bygge noe helt ekstraordinært: "Det ideelle palasset". Dette er en historie fra virkeligheten. Den lokale postmannen Ferdinand Cheval bygde et utrolig steinpalass mellom 1879 og 1912 i sin hage i Hauterives uten noen som helst kunnskap om arkitektur. Den "ideelle palasset" er nå betraktet som et ekstraordinært eksempel på naiv arkitektur og har inspirert kunstnere i mer enn et århundre.