Bastards_Bilde.jpg

Bastards

  • Drama / Romantikk / Thriller
  • 18 år
  • 1 t. 40 min.
Bastards_Plakat.jpg
Laster programmet..
Regi: Claire Denis
Skuespillere: Vincent Lindon, Chiara Mastroianni, Julie Bataille
Nasjonalitet: Frankrike
Originalspråk: fransk
Aldersgrense: 18 år
Premiere: 3. juni

Med introduksjon av filmfotograf Agnès Godard!

En sjelden sjanse til å se Bastards, en av de beste og mest fryktinngytende filmene til den franske regissøren Claire Denis. Selve plottet i Bastards er streit nok: Sjømannen Marco vender hjem til Paris for å rydde opp i kaoset etter at søsterens mann har begått selvmord, datteren deres er forsvunnet og familiebedriften er gått dukken. Marco prøver å hjelpe, men oppdager en underverden av kriminalitet og korrupsjon der det er høyst uklart hva som egentlig har hendt og hvem som står i ledtog med hvem…

Fordi handlingen er så labyrintisk og karakterene så upålitelige, har Bastards blitt kalt en moderne film noir. Det er også en film det har blitt kastet beskrivende adjektiver etter: mørk, uhyggelig god, dypt forstyrrende og fortryllende, oppslukende og ubehagelig. Ikke uten grunn, fordi den ikke er for sarte sjeler, og fordi atmosfæren den skaper er en så stor del av filmopplevelsen og gjør så sterkt inntrykk på oss.

Bastards er en oppvisning i å fortelle med bilder og stemninger heller enn med ord, og spesialvisningen av filmen blir introdusert av filmens fotograf Agnès Godard. Hun er gjest på årets Oslo Pix, og holder en mesterklasse i filmfoto under festivalen. Godard blir intervjuet av Lars Ole Kristiansen og Karsten Meinich, redaktører i nettmagasinet Montages.no.

Visningen er et samarbeid med Foreningen Norske Filmfotografer.