Selvportrett

  • Dokumentar
  • 1 t. 20 min.
Laster programmet..
Lene Marie Fossen (33) er en fotograf i verdensklasse som lider av alvorlig anoreksi. SELVPORTRETT er en film om kunstens og overlevelsens kraft.
Originaltittel: Selvportrett
Regi: Margreth Olin, Katja Høiset, Espen Wallin
Skuespillere: Med: Lene Marie Fossen
Originalspråk: norsk
Premiere: 2020.01.32

Et portrett av en kunstner og et portrett av en dødelig sykdom. Lene Marie Fossen er en fotograf i verdensklasse som lider av alvorlig anoreksi. Hun har et unikt prosjekt. Hun ønsker å avkle sykdommen, vise den frem i all sin skrekk. Eksponere skammen, konfrontere sykdommen, bryte dens regler for å overleve. Fotokunsten hennes er rå, naken og ærlig. Gjennom Lene Maries egne bilder vil vi få en unik tilgang til hvordan det er å leve med sykdommen. Bildene hennes er en viktig del av filmen, de er på vei ut i verden, kjente gallerier ønsker å stille dem ut. Lene Marie har alltid hatt en indre glød som hun skaper fra, uansett motgang. Men det siste året har hun opplevd at tiden er i ferd med å renne ut.

SELVPORTRETT er en film om kunstens og overlevelsens kraft, men den reiser også viktige spørsmål om hvilken behandling en som lider av alvorlig anoreksi trenger. Publikum får møte en usedvanlig jente i en rå og poetisk film hvor livet skal velges eller velges bort.