portrait-of-a-lady-on-fire-5clilies-films.jpg portrait-of-a-lady-on-fire-4clilies-films.jpg portrait-of-a-lady-on-fire-1clilies-films-1.jpg portrait-of-a-lady-on-fire-7clilies-filmss.jpg portrait-of-a-lady-on-fire-3clilies-films.jpg

Portrett av en kvinne i flammer

  • Drama
  • Tillatt for alle
  • 1 t. 59 min.
Portrett av en kvinne i flammer
Laster programmet..
Et malerisk mesterverk om kvinner, minner, vennskap og kjærlighet fra Céline Sciamma
Originaltittel: Portrait de la jeune fille en feu
Regi: Céline Sciamma
Skuespillere: Noémie Merlant, Adèle Haenel, Luàna Bajrami, Valeria Golino
Nasjonalitet: Frankrike
Originalspråk: fransk
Aldersgrense: Tillatt for alle
Begrunnelse: Filmen inneholder ingen skadelige scener. Den blir derfor tillatt for alle.
Premiere: 25. desember

Kunstneren Marianne ankommer en isolert øy i Bretagne på slutten av 1700-tallet. Hun har i oppdrag å male et portrett av den vordende bruden, Héloïse.

Flere har forsøkt å male Héloïse før, men som eneste mulige protest mot et arrangert ekteskap, nekter hun å la seg avbilde. Marianne utgir seg for å være en tjenestepike, som tar med Héloïse på daglige gåturer, hvor hun i det stille kan observere henne. Med hukommelsen som eneste verktøy blir portrettet ferdig, men gjengir det hvem Héloïse egentlig er?

PORTRETT AV EN KVINNE I FLAMMER er en usedvanlig vakker film om minner, vennskap, kjærlighet og sterke kvinner. Filmen er også en hyllest til de ofte glemte kvinnelige kunstnerne gjennom historien. En umiddelbar klassiker!

Céline Sciamma (f. 1978) er en av Frankrikes mest spennende regissører. Hun har laget en håndfull ikoniske filmer, hvor seksualitet, feminisme og kvinnelige karakterer alltid står sentralt. PORTRETT AV EN KVINNE I FLAMMER var en av de store favorittene på årets filmfestival i Cannes, og vant både prisen for beste manus og Queer-palmen.

«Årets filmhøydare» Camilla Laache, TV2 – terningkast 6

«Et fullkomment mesterverk. En av årets desidert beste filmer, og veldig sterkt anbefalt» Le Nguyen, FilmMagasinet – terningkast 6

«Uendelig vakker» Benjamin Yazdan, Klassekampen – terningkast 6

«Trollbindende – som levende maleri» Hanne Marie Nord, Bergens tidende – terningkast 6

«Sensuell, malerisk og mesterlig» Britt Sørensen, Sørensens filmservice