The Souvenir

  • Drama / Romantikk
  • 1 t. 59 min.
plakat
Laster programmet..
Kosmorama 2020
Originaltittel: The Souvenir
Regi: Joanna Hogg
Skuespillere: Honor Swinton Byrne, Tom Burke, Tilda Swinton
Nasjonalitet: Storbritannia
Originalspråk: engelsk
Premiere: 2020.02.32

The Souvenir er en rik, sofistikert og underholdende film om destruktiv kjærlighet, og både et fascinerende tidsbilde fra 80-tallets Storbritannia og en mer impresjonistisk anlagt film om kunstnerkall og å finne fotfestet i livet.

Filmen var blant de mest kritikerroste filmene i fjor, sammen med filmer som Parasitt, Portrett av en kvinne i flammer og Marriage Story. 

The Souvenir utspiller seg i 1980-tallets London, der den unge studenten Julie (spilt av Honor Swinton Byrne) forfølger sine ambisjoner om å bli filmskaper. Hun blir kjent med den noe eldre karismatiske, kjederøykende og verdensvante Anthony (Tom Burke), som introduserer henne til den høykulturelle verden han beveger seg i. Et lidenskapelig, men farlig forhold begynner å utvikle seg. 

Filmen er et selvbiografisk verk som i høy grad er basert på regissør Joanna Hoggs egne opplevelser. Tittelen er hentet fra et 1700-talls av maleri av Jean-Honoré Fragonard som hennes langt eldre og raffinerte elsker introduserte henne for. Detaljer som beliggenheten og innredningen til hennes leilighet i London, samt enkelte replikker og hele dialoger basert på gamle brev ble nøyaktig rekonstruert i filmen. 

Denne visningen er arrangert i samarbeid med Cinemateket.