New York divided REGISSØR Tonje Hessen Schei (liggende) After talk, verdenspremiere IDFA, Amsterdam Edward Snowden, after talk, verdenspremiere IDFA, Amsterdam REGISSØR Tonje Hessen Schei (stående)

iHUMAN

  • Dokumentar
  • 1 t. 39 min.
PLAKAT internasjonal, jpg
Laster programmet..
Dokumentarthriller om den største teknologiske revolusjonen noensinne; Kunstig intelligens
Originaltittel: iHUMAN
Regi: Tonje Hessen Schei
Nasjonalitet: Norge
Originalspråk: engelsk
Premiere: 13. mars

Menneskeheten står foran et veiskille. Kunstig intelligens er blitt så avansert at vi står overfor en rekke etiske dilemmaer. Er vi i ferd med å gjøre oss selv overflødige? Og hvordan sikrer vi at kunstig intelligens blir brukt i det godes tjeneste og ikke til overvåking, undertrykking og krigføring? Teknologifirmaene oppleves som de nye supermaktene, kommer teknologien til å ta strupetak på demokratiet?

Dokumentar-thrilleren iHUMAN tar oss med på en reise inn i den «usynlige revolusjonen», hvor kunstig intelligens forandrer oss som mennesker, samfunnet og fremtiden. Vi er besatt, avhengig og kontrollert av teknologi. Men, hvem har egentlig kontrollen? iHUMAN er den første internasjonale kinodokumentaren som viser den akselererende industriens politiske og sosiale konsekvenser gjennom møter med noen av de største pionerene i vår tid.

iHUMAN hadde verdenspremiere på prestisjetunge IDFA i Amsterdam før jul, med Edward Snowden i aftertalk. Filmen har også vært vist på FN-konferanse i Genève, presentert på G7-toppmøte og i EU, og skal vises på World Economic Forum i San Fran i april.

Om regissøren:
Filmskaper Tonje Hessen Schei vant Amanda, Gullruten og flere internasjonale priser for sin forrige dokumentarfilm “Drone”, som omhandler CIA sitt hemmelige program for drone-krigføring. Hessen Schei har siden 1996 jobbet med uavhengig dokumentarfilm, og hatt filmer på Netflix og TV-kanaler og festivaler over hele verden. Hun har figurert i nasjonal og internasjonal media, blant annet i The Guardian, Monocle, VICE og Wired, samt på CNN og BBC. "iHUMAN" har nylig vært vist i FN og G7 og skal senere i vår vises på World Economic Forum.