Woman Woman Woman Woman Woman Woman Woman Woman Woman Woman Woman Woman Woman Woman Woman Woman Woman Woman Woman Woman Woman Woman Woman Woman Woman Woman Woman Woman Woman Woman Woman

Woman

  • Dokumentar
  • 12 år
  • 1 t. 48 min.
Woman
Laster programmet..
en vakker, variert og opprørende oppsummering av kvinners liv i dag
Originaltittel: Woman
Regi: Anastasia Mikova og Yann Arthus-Bertrand
Nasjonalitet: Frankrike
Originalspråk: spansk/engelsk/fransk
Aldersgrense: 12 år
Begrunnelse: Denne dokumentarfilmen har scener der kvinner beskriver seksuelle overgrep, mishandling, kjønnslemlestelse og krigshandlinger mot kvinner. Filmen får derfor 12-årsgrense.
Premiere: 6. mars

Hva vil det si å være kvinne? For å finne svar har Arthus-Bertrand og hans medregissør Anastasia Mikova reist verden rundt og gjort to tusen intervjuer med kvinner fra femti forskjellige land, med vidt forskjellige livserfaringer, livssyn og sosioøkonomiske forutsetninger. Snarere enn å forsøke å finne frem til et fasitsvar, lar filmen ganske enkelt kvinnene snakke.

Og etter hvert som vi hører unge og gamle kvinner uttale seg om sine drømmer, redsler og lidenskaper – om jobb, kjærlighet, barn, familie, kropp, identitet og selvrealisering – begynner det å åpenbare seg visse interessante mønstre. WOMAN er imidlertid mer enn bare en serie fascinerende vitnesbyrd, den er en solidaritetserklæring, og en betimelig påminnelse om at den beste måten å bekjempe diskriminering, undertrykkelse og stereotyper er å la kvinner selv komme til orde – og lytte til hva de har å si.

Filmen vant publikumsprisen under Bergen Internasjonale Filmfestival, der denne omtalen er hentet fra.

"en vakker, variert og opprørende oppsummering av kvinners liv i dag" - Britt Sørensen, filmanmelder i Bergens Tidende