LE_JEUNE_AHMED_Photo_3©Christine-Plenus.jpg LE_JEUNE_AHMED_Photo_5©Christine-Plenus.jpg LE_JEUNE_AHMED_Photo_10©Christine-Plenus.jpg LE_JEUNE_AHMED_Photo_1©Christine-Plenus.jpg LE_JEUNE_AHMED_Photo_11©Christine-Plenus.jpg LE_JEUNE_AHMED_Photo_2©Christine-Plenus.jpg Portrait_Dardenne_2@Christine-Plenus.jpeg LE_JEUNE_AHMED_Photo_12©Christine-Plenus.jpg LE_JEUNE_AHMED_Photo_4©Christine-Plenus.jpg LE_JEUNE_AHMED_Photo_6©Christine-Plenus.jpg LE_JEUNE_AHMED_Photo_9©Christine-Plenus.jpg LE_JEUNE_AHMED_Photo_7©Christine-Plenus.jpg Portrait_Dardenne_3@Christine-Plenus.jpeg LE_JEUNE_AHMED_Photo_13©Christine-Plenus.jpg Portrait_Dardenne_1@Christine-Plenus.jpg LE_JEUNE_AHMED_Photo_8©Christine-Plenus.jpg

Unge Ahmed

  • Drama
  • 9 år
  • 1 t. 25 min.
Unge Ahmed
Laster programmet..
Ahmed har satt seg et mål og ingenting kan stoppe ham. Eller? Unge Ahmed er en spennende og provoserende film om en ung gutt som trekkes mellom imamens idealer og livets fristelser.
Originaltittel: Le jeune Ahmed
Regi: Luc og Jean-Pierre Dardenne
Skuespillere: Idir Ben Addi, Victoria Bluck, Myriem Akeddiou
Nasjonalitet: Belgia
Originalspråk: fransk
Aldersgrense: 9 år
Begrunnelse: Denne filmen inneholder noe forstyrrende tematikk knyttet til radikalisering, og enkelte kortvarige scener med følelsesutbrudd og voldsinnslag. Filmen får derfor 9-årsgrense.
Premiere: 2020.10.32

Dardenne-brødrene er tilbake, denne gangen med et drama om 13 år gamle Ahmed. Ahmed står på kanten av stupet. Han er i ferd med å bli radikalisert. Kan den snille læreren, den kjærlige mammaen eller kanskje den nye venninnen Louise få ham på bedre tanker?

De belgiske brødrene Jean-Pierre og Luc Dardenne har siden nitti-tallet levert en perlerad av lavmælte, men intense filmer som tar vår samtid på kornet. De har vunnet Gullpalmen i Cannes hele to ganger, og en mengde andre priser på ledende filmfestivaler. Dardenne-brødrene er europeiske regissør-ikoner på linje med Bergman, Fellini og Almodóvar.

Brødrene Dardenne vant prisen for beste regi ved filmfestivalen i Cannes for Unge Ahmed.