Atlantis Atlantis024.png Atlantis Atlantis06.png Atlantis Atlantis011.png Atlantis Atlantis012.png Atlantis Atlantis.jpg Atlantis Atlantis021.png Atlantis Valentyn_Vasyanovych_photo.jpg Atlantis Atlantis010.png Atlantis Atlantis.jpg Atlantis Atlantis019.png Atlantis Atlantis018.png Atlantis Atlantis023.png Atlantis Atlantis013.png Atlantis Atlantis07.png Atlantis Atlantis022.png Atlantis Atlantis05.png Atlantis Atlantis017.png Atlantis Atlantis04.png Atlantis Atlantis09.png Atlantis Atlantis03.png

Atlantis

 • Drama
 • 15 år
 • 1 t. 48 min.
Laster programmet..
Brutal skjønnhet i Ukraina
Originaltittel: Atlantis
Regi: Valentín Vasyanovitsj
Skuespillere: Andriy Rymaruk, Liudmyla Bileka, Vasyl Antoniak
Nasjonalitet: Ukraina
Originalspråk: ukrainsk
Aldersgrense: 15 år
Begrunnelse: Denne filmen har en gjennomgående dyster stemning. Den inneholder en scene med et selvmord og flere nærgående skildringer av lik. Filmen får derfor 15-årsgrense.
Premiere: 8. desember

Året er 2025, og vi befinner oss i et herjet Ukraina etter en storkrig mot Russland. Krigsveteranen Sergiy jobber på et stålverk og bruker fritiden til å holde soldatferdighetene ved like. Da stålverket legges ned, begynner han å jobbe i den frivillige organisasjonen «Svarte tulipaner». Her blir han kjent med Katya, og mot alle odds begynner han å tro på at det kanskje finnes et liv etter krigen.

ATLANTIS viser individer som i en tilsynelatende håpløs og dyster verden prøver å skape orden i tilværelsen. Filmen er vakker, filmet i kontrastfylte tablåer. Og blant ruinene finnes det også ømhet – og glimt av håp.

Regissør Valentín Vasyanovitsj vant Horisont-prisen på Venezia filmfestival i 2019. Han er en prisvinnende ukrainsk regissør og produsent fra Zhytomyr, og er også kjent som filmfotograf og dokumentarfilmskaper. Vasyanovitsj var blant annet produsent og fotograf på den prisvinnende filmen STAMMEN, som vant hovedprisen ved Kritikeruken i Cannes og 40 andre priser verden over i 2014.