057_BetaCinema_Lara_Schiwago_Film.jpg 049_BetaCinema_Lara_Schiwago_Film.jpg 001_BetaCinema_Lara_Schiwago_Film.jpg 086_BetaCinema_Lara_Schiwago_Film.jpg 007_BetaCinema_Lara_Schiwago_Film.jpg 062_BetaCinema_Lara_Schiwago_Film.jpg 042_BetaCinema_Lara_Schiwago_Film.jpg 025_BetaCinema_Lara_Schiwago_Film.jpg 045_BetaCinema_Lara_Schiwago_Film.jpg 008_BetaCinema_Lara_Schiwago_Film.jpg 015_BetaCinema_Lara_Schiwago_Film.jpg 019_BetaCinema_Lara_Schiwago_Film.jpg 002_BetaCinema_Lara_Schiwago_Film.jpg 023_BetaCinema_Lara_Schiwago_Film.jpg 011_BetaCinema_Lara_Schiwago_Film.jpg

Lara Jenkins

  • Drama / Sort komedie
  • Tillatt for alle
  • 1 t. 38 min.
Lara_NOR_v2_70x100.jpg
Laster programmet..
"Corinna Harfouch glitrer som den iskalde Lara." Fra regissøren av OH BOY!
Originaltittel: Lara
Regi: Jan-Ole Gerster
Skuespillere: Corinna Harfouch, Tom Schilling, Rainer Bock, Volkmar Kleinert
Nasjonalitet: Tyskland
Originalspråk: tysk
Aldersgrense: Tillatt for alle
Begrunnelse: Filmen inneholder ingen scener som antas å være skadelige for de yngste. Den blir derfor tillatt for alle.
Premiere: 5. juni

"Komplekst, mørkt og særdeles velspilt mor-sønn-drama med hun i sentrum. Som en moderne berlinervariant av
«Høstsonaten» er dette klassisk europeisk film av godt gammeldags merke." Adresseavisen (5)
---
"Corinna Harfouch glitrer som den iskalde Lara." "..en knakende god og skarp beskrivelse av ærgjerrighet og ambisjonens skyggeside." Aftenposten (5)
----
"En glitrende spilt morsrolle. Corinna Harfouch glitrer i rollen som mor som tidvis er direkte ondskapsfull." P3/FilmPolitiet (5)
----
"«Lara Jenkins» knuste «Parasitt» på tyske kinoer. Det er lett å se hvorfor". Subjekt.no
----
"Lara Jenkins er en sterk film."
Lara Jenkins er et lærestykke i hvor galt det går med et menneske som gremmer seg over at hun aldri levde opp til sine egne ambisjoner." Vårt Land
----
"Jan-Ole Gerster har laget en av de mest rørende, hjertevarme – og hjerteskjærende filmene jeg har sett på lenge. Det er smertefullt å bevitne det som foregår på lerretet.
Det har gått sju år mellom Jan-Ole Gersters debutfilm Oh Boy og Lara Jenkins. Forhåpentligvis slipper vi å vente like lenge på neste film. Dette er en film du ikke bør gå glipp av!" Cinema (5)
----
"Corinna Harfouch gjer ei fantastisk rolle som både får oss til å lure på kva Lara har gjort, kvifor ho er så kjip, kvifor ho er så einsam. Me får både sympati og antipati med henne. Harfouch nyttar ikkje store fakter, men er god i sine små blikk og nesten umerkelege, bistre grimaser. Også medspelarane hennar er gode. Det blir truverdig, mystisk, realistisk og rart på ein gong" Stavanger Aftenblad (5)
----
"Et sterkt tysk drama om hva det gjør med et menneske å gi avkall på det de elsker alle mest på grunn av noen ubetenksomme ord." TARA (5)
----
"Lara Jenkins er en film det er vanskelig å skrive om. Den – eller snarere Lara selv – er omgitt av mystikk, en gåtefullhet som filmen, som sagt, langsomt avdekker, og skal du se den, er det best å vite minst mulig. Men skal jeg stikkordsmessig gi en slags tematisk oppsummering, blir det slik: Det er en film om ambisjonenes pris. Om å stille så store krav til seg selv, og andre, at man risikerer å knuses. Eller knuse." Sørensens Filmserevice
-----
"Solid om mørke morsfølelser". Dagbladet
----
"..en presis tragikomedie om drepende ambisjoner. Dagens Næringsliv
----
"Corinna Harfouch plays a mother out of hell in Jan Ole Gerster’s award-winning portrait of a bitter
woman envious of her son’s musical talent." The Hollywood Reporter

Lara Jenkins har også vunnet en rekke priser på filmfestivaler verden over, blant annet på den anerkjente filmfestivalen i Karlovy Vary og av filmkritikerlaget i sitt hjemland.

Corinna Harfouch har av enkelte blitt sammenlignet med den rollen Isabelle Huppert gjorde i Michael Hanekes film "Pianolærerinnen" fra 2001. Om det stemmer må du gå på kino for å finne ut..

På sin 60-års fødselsdag våkner Lara Jenkins og går til vinduet for å hoppe ut. Så ringer det på døren, og vinduet blir lukket igjen. Hun bestemmer seg for å leve – litt til… Lara er en pensjonert funksjonær, iskald og nesten usympatisk, som i sin ungdom var en talentfull pianist. Samme dag skal sønnen Victor, som hun selv underviste, men nå har liten kontakt med, holde sin debutkonsert som både pianist og komponist. I løpet av dagen, i en rekke møter med gamle kolleger, familie og naboer, forstår vi etter hvert hvorfor Lara er blitt så ensom og bitter. Er det i det hele tatt håp for et bedre liv for henne?