Mormor og de åtte ungene i byen

  • Familiefilm / Barnefilm
  • 1 t. 33 min.
Originalplakat
Laster programmet..
I samarbeid med Trondheim Folkebibliotek feirer vi Anne Cath. Vestly 100 år søndag 16. februar! Velkommen til høytlesning av tre bøker om Mormor og de åtte ungene på Trondheim Folkebibliotek klokken 13. Klokken 14:30 viser vi en eksklusiv relansering av filmen "Mormor og de åtte ungene i byen" fra 1977 på Nova Kinosenter. Hjertelig velkommen til en ordentlig kulturskatt, store som små!
Originaltittel: Mormor og de åtte ungene i byen
Regi: Espen Thorstenson
Skuespillere: Anne-Cath. Vestly, Jon Eikemo, Eli Ryg, Inger Johanne Byhring, Svend Skjønsberg , m.fl.
Nasjonalitet: Norge
Originalspråk: norsk
Premiere: 15. februar

Endelig blir det gjensyn med Anne-Cath. Vestly som hele Norges Mormor!

Vi blir først kjent med de åtte ungene (Maren, Martin, Marte, Mads, Mona, Milly, Mina og Morten minstemann), som bor med mor og far på et lite kjøkken og et soverom i byen. I etasjen under dem bor Hilda Nedenunder, som ikke alltid er like glad for ungenes aktiviteter.

En dag blir fars koselige, grønne lastebil stjålet. Ungene går på jakt etter den, og finner den igjen. Men da har den blitt rød! De finner også gjerningsmannen, Henrik. Han blir snart en god venn av familien.

Så kommer Mormor til byen! Alt er nytt og uvant for henne. Hun bruker opp pengene til togbilletten og prøver å haike hjem - det er ikke så lett. Men så dukker det opp en kjent rød lastebil med åtte unger på lasteplanet.