Blue code of silence TK poster

Blue Code of Silence

  • Dokumentar
  • 9 år
  • 1 t. 14 min.
blue code of silence poster
Laster programmet..
Fredag 13. november inngår "Blue Code of Silence" i programmet til Trondheim Krimfestival, hvor det vil være en samtale mellom Magnus Skatvold og Roar Ræstad før visningen.
Regi: Magnus Skatvold, Greg Mallozzi (medregissør)
Skuespillere: Bob Leuci
Nasjonalitet: Norge / USA
Originalspråk: engelsk
Aldersgrense: 9 år
Begrunnelse: Denne filmen inneholder enkelte autentiske voldsinnslag. Da disse er kortvarige og lite nærgående får filmen aldersgrense 9 år.
Premiere: 22. oktober

Bob Leuci bidro til å stoppe en av de mest korrupte politienhetene i amerikansk historie - men hvem var egentlig Leuci? En helt, eller en som ville berge sitt eget skinn?

Regissør Magnus Skatvold har brukt de siste 6 årene på å dykke ned i korrupsjon og svik i 70-tallets New York. BLUE CODE OF SILENCE gir et sjeldent innblikk i korrupsjonsmekanismene i NYPD – mekanismer som fremdeles utgjør et stort samfunnsmessig problem i USA.

Skatvold om filmen:

Jeg er fascinert av de ulike oppfatningene av en og sammen mann. Hatet mot Leuci handler ikke om korrupsjonen han tok del i selv, men om sviket mot sine kollegaer da han snudde. Dette paradokset har hele veien har vært kjernespørsmålet i dette prosjektet, hvorfor hater selv lovlydige politimenn de som varsler?