Kunstneren og tyven Kunstneren og tyven Kunstneren og tyven Benjamin Ree På scenen i Sundance Kunstneren, Barbora Kysilkova og tyven, Karl-Bertil Nordland Kunstneren og tyven

Kunstneren og tyven

  • Dokumentar
  • 9 år
  • 1 t. 42 min.
Tyven malt av kunstneren (IKKE plakat)
Laster programmet..
I Benjamin Rees utrolige dokumentarfilm møter en maler tyven som stjal kunsten hennes – og ender opp med å male ham.
Originaltittel: Kunstneren og tyven
Regi: Benjamin Ree
Skuespillere: Barbora Kysilkova og Karl-Bertil Nordland
Nasjonalitet: Norge
Originalspråk: engelsk/norsk
Aldersgrense: 9 år
Premiere: 4. september

I Benjamin Rees utrolige dokumentarfilm møter en maler tyven som stjal kunsten hennes – og ender opp med å male ham.

Ree sier selv:
«Etter jeg var ferdig med dokumentaren Magnus gjorde jeg research på nye prosjekter. Jeg var interessert i kunsttyverier – og kunsttyver – og da dukket plutselig denne saken om tyveriet av to malerier fra Galleri Nobel i Oslo. Jeg begynte umiddelbart da å filme interaksjonen mellom kunstneren Barbora og tyven Karl-Bertil, fra fjerde gang de møttes. Det startet med å skulle være en kort dokumentar, men så skjedde det så mye, så uventet og så interessant, at jeg fortsatte å filme - og jeg ikke hadde en fjerneste anelse om at kom til å skje underveis i prosjektet ».

Benjamin Ree er utdannet journalist, og har tidligere laget dokumentarer og reportasjer for BBC, Reuters, NRK og VGTV. Hans første langfilm, dokumentaren Magnus, hadde sin premiere under filmfestivalen i Tribeca, og ble solgt til mer enn 60 land.

Under Sundance filmfestival vant filmen World Cinema Documentary Special Jury Award for Creative Storytelling. Det er første gang en norsk dokumentar konkurrerer i Sundance, og filmen mottok strålende kritikker fra et samlet og stort anmelderkorps.