massimo-ceccherini-e-rocco-papaleo-come-il-gatto-e-la-volpe-in-pinocchio.jpg pinocchio.jpg la-fata-turchina-e-pinocchio.jpg Gallavisning, Berlinale 2020.jpg Pinocchio DSCF1124.jpg Pinocchio PINOCCHIO_TRAMONTO_PH_PARRONI.JPG Pinocchio PINOCCHIO_Massimo Ceccherini e Federico Ielapi_(c) foto di Greta De Lazzaris_DSCF2982.jpg Pinocchio DSCF3056.jpg Pinocchio DSCF3229.jpg Pinocchio PINOCCHIO_Matteo Garrone på sett_(c)foto Alain Parroni_026.jpg Pinocchio DSCF1132.jpg Pinocchio DSCF3406.jpg Pinocchio DSCF6814_Greta De Lazzaris.jpg Pinocchio DSCF3937.jpg Pinocchio DSCF3263.jpg Pinocchio PINOCCHIO_Federico Ielapi e Alessio Di Domenicantonio_(c) foto di Greta De Lazzaris_DSCF3182.jpg Pinocchio PIN_Nose_vfx_color.jpg Pinocchio DSCF2982.jpg

Pinocchio

  • Drama / Familiefilm / Fantasy
  • 6 år
  • 2 t. 5 min.
Pinocchio PINOCCHIO_Teaser_A4.jpg
Laster programmet..
En nydelig italiensk filmperle for voksne og større barn. Terningkast 6 fra KinoMagasinet! 5 fra Dagbladet, VG, FilmPolitiet og mange flere!
Originaltittel: Pinocchio
Regi: Matteo Garrone
Skuespillere: Roberto Benigni, Federico Ielapi, Rocco Papaleo
Nasjonalitet: Italia / Frankrike / Storbritannia
Originalspråk: italiensk
Aldersgrense: 6 år
Begrunnelse: Denne filmen har partier med mørk stemning og inneholder enkelte dramatiske scener med forvandlinger. Da disse foregår i et eventyrunivers, antas filmen ikke å være skadelig for 6-åringer.
Premiere: 25. desember

Roberto Benigni imponerer igjen!
En trofast adapsjon av den berømte historien om tredukken som blir levendegjort av den ensomme treskjæreren Geppetto, spilt av Roberto Benigni. Et fantastisk eventyr svært forskjellig fra Disney-versjonen!

"Tro til originalmaterialet. En forunderlig og mørk eventyrfortelling som er visuelt vakker. La deg rive med og nyt sammen med hele familien." KinoMagasinet (6)
------
"Matteo Garrone, italiensk mesterregissør med blant annet «Gomorra» (2008) på rullebladet, har overhodet ikke køddet med klenodiet. Hans «Pinocchio» er ikke bare tro mot forelegget, men også slående flott: Smertefullt vakker på en slik forsoffen, fillefransete måte som mange av oss tenker på som eksplisitt italiensk." VG (5)
-----
"Pinocchio er en varm, rik og vakker film." Aftenposten (5)
------
"«Pinocchio» er virkelig en kinofilm for de store lerreter, for fotograf Nicolai Brünel har «malt» store, vakre bilder i deilig cinemascope. Lytt også til musikken av Dario Marianelli, som støtter det visuelle med nydelige toner som klinger himmelsk.
Dette er en vidunderlig eventyrstund som det kan bli vanskelig å overgå." Filmpolitiet (5)
-----
"Pinocchio er et fantastisk eventyr, men neppe for de minste. ..Her er en verden som er eventyrlig uten å være glatt, poetisk uten å være sentimental. ..Det er rett og slett nydelig å se på." Dagbladet (5)
-----
"Den definitive Pinocchio. Strålande vakkert og tidlaust eventyr." Klassekampen (5)
-----
"Med Roberto Benigni i en sjelden hjertevarm rolle blir denne originale filmatiseringen av "Pinocchio"-eventyret et lite mirakel." Dagsavisen (5)
-----
"Matteo Garrones rabulistiske nyinnspilling av Pinocchio holder seg trofast til originalhistorien, men gir gjenklang i vår tid." Morgenbladet
-----
"Garrones filmatisering er tro mot Carlo Collodis originaleventyr. Det gir en mørk, av og til beksvart og brutal dannelsesfortelling med sterke innslag av oppdragersk moral, men også mye herlig absurd humor og mye varme. Pluss mange scener som helt sikkert er alt fra kjempeskumle til direkte skremmende for noen av de minste barna. Være seg når sleipingene Katten og Reven henger Pinocchio, eller han og kompisen Lucignolo forvandles til esler etter en lykkelig dag i lekeland. Det kan derfor være lurt å forberede barna på at dette kan bli nifst. Men mange barn elsker jo også å konfronteres med det nifse." Sørensens Filmservice
-----
"En fryd for øyet." Fædrelandsvennen
-----
"Her er mykje å glede seg over for store og små. Her er stort drama, sterke kjensler, draumar og sans for slapstick." Dag og Tid
-----
"...byr på en lang rekke vakre og stemningsfulle bilder fra den italienske landsbygda, og hovedpersonen/-dukken ser rett og slett ganske imponerende ut. I bunn finner vi en hjertevarm historie om menneskelig godhet som klarer å blomstre selv under de vanskeligste forhold." Stavanger Aftenblad
-----
Som alle barn er Pinocchio nysgjerrig på verden og lærer ved prøve og feile. Han er besatt av et barns iboende mot, og blir den han er ment å være.
Carlo Collodi skrev “Pinocchios eventyr” på slutten av 1800-tallet, men karakteren hans er like relevant som alltid – selv om verden ser ut til å bevege seg i motsatt retning. Matteo Garrone (Gomorra) gir Pinocchios verden en visjonær dimensjon som, i likhet med boka, er både ekte og eventyrlig. Et fantastisk eventyr for hele familien!