Gunda GUNDA_5.jpg

Gunda

  • Dokumentar
  • Tillatt for alle
  • 1 t. 33 min.
Gunda gunda_poster.jpg
Laster programmet..
La deg begeistre og gled deg til å komme inn i Gundas verden i et nydelig og poetisk filmverk uten sidestykke.
Originaltittel: Gunda
Regi: Victor Kossakovsky
Skuespillere: Gunda, grisunger, høner og kuer
Nasjonalitet: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Begrunnelse: Filmen inneholder ingen scener som antas å virke skadelig på de yngste. Filmen blir derfor tillatt for alle.
Premiere: 26. mars

På en idyllisk gård i Vestfold følger vi grisen Gunda og hennes nyfødte grisunger. Vi blir også kjent med noen kuer og en kylling med ett bein som prøver å fly. GUNDA er en sanselig, vakker og rørende dokumentar om dyras hverdagsliv.

Filmen er produsert av Anita Rehoff Larsen i Sant & Usant, har regi av den prisbelønte filmskaperen Victor Kossakovsky, og foto av Egil Håskjold Larsen. Joaquin Phoenix er eksekutiv produsent, og har blant annet uttalt at filmen er «fundamentalt viktig og et fabelaktig kunstverk». Med GUNDA gir de oss en usedvanlig vakker og betimelig påminnelse om hvor verdifullt livet er for alle levende vesener. 

«GUNDA handler tilsynelatende om veldig lite, men egentlig inneholder den alt fra fødsel, oppvekst, lek og læring til undring over livets gang. Dette er en briljant studie av miljøer de fleste av oss aldri ser, eller tar oss tid til å studere» Birger Vestmo, NRK