Trondheim på film del 3

Trondheim på film – Del 3

Trondheim på film del 3 stående poster
Laster programmet..
Husker du Trondheimsreisen? Nå er Trondheim på Film - Del 3 her!
Premiere: 25. september

Trondheim på film er en serie gode filmer som er laget i Trondheim gjennom 1900-tallet. Del 1 og 2 hadde premierer under Kosmorama i mars 2019 og 2020. Nå kommer Del 3, som består av fire filmer på til sammen en time.

Trondheim på film er humørfylte tilbakeblikk. Hvordan tenkte vi om oss selv og verden i 1950 og i 1970? Hva var vi opptatt av, og hva mente bestemor om nedbygging av trikkelinjene?

Serien stimulerer til samtaler om byen, hvor vi kommer fra, og hvor vi skal. Hvordan vil vi at byen skal se ut?

 

Filmene som er samlet i del 3 er:

Nu klinger (1946) (20 min.) Nu klinger er en velprodusert film fa da studentene kom tilbake til Trondheim etter at verdenskrigen var over. Den henter tittel fra en gammel studentersang, og er en hilsen til Norges Tekniske Høiskole og til studenterlivet med Samfundet i sentrum.

Hvit by (ca.1952) (16 min.) Trondheims kinosjef på 40- og 50tallet, Lyder Selvig, produserte flere patriotiske filmer for å bidra til folkeopplysning om Trondheim og kvalitetene byen tilbyr sine borgere.

Hvit by forteller om hvordan byen tar seg ut vinterstid og om virksomheter i byen på 50-tallet.

Signingen i Nidarosdomen (1958) (10 min.) Kong Olav ble signet i Nidarosdomen den 22. juli 1958. Filmen en en flott fargefilm som gir et bilde av høytiden som preget byen og seremonien.

Cicignons byplan (1981) (12 min.)

Da Trondheim feiret 300-års jubileet for Cicignons byplan, ble det laget en film om planen og betydningen den har fått for byen. Den inneholder dramatiseringer av hvordan planen ble til, og viser hvordan planen ennå preger byen.

 

 

Alle filmene presenteres med en kort introduksjon som setter dem inn i sammenhengen de hører hjemme i.

Trondheim på film del 1, 2 & 3, er et samarbeide mellom Trondheim Kino, Kosmorama, Storytelling Media, og produsent Dag Hoel.