Det finnes ingen djevel Det finnes ingen djevel Det finnes ingen djevel.JPG Det finnes ingen djevel Det finnes ingen djevel.JPG Det finnes ingen djevel Det finnes ingen djevel.JPG Det finnes ingen djevel Det finnes ingen djevel(165).JPG Det finnes ingen djevel Det finnes ingen djevel.JPG

Det finnes ingen djevel

  • Drama
  • 12 år
  • 2 t. 31 min.
Det finnes ingen djevel
Laster programmet..
Prisvinner fra Berlin
Originaltittel: Sheytan vojud nadarad
Regi: Mohammad Rasoulof
Skuespillere: Ehsan Mirhosseini, Keveh Ahangar, Mahtab Servati
Nasjonalitet: Iran
Originalspråk: Farsi
Aldersgrense: 12 år
Begrunnelse: Filmen har enkelte forstyrrende scener og tematikk knyttet til dødsstraff. Den får derfor aldersgrense 12 år.
Premiere: 30. april

Fjorårets gullbjørnvinner består av fire fortellinger fra dagens Iran. Fire vidt forskjellige fortellinger som speiles i ett og samme tema: dødsstraff. Eller rettere sagt, det vonde spørsmålet man som ufrivillig bøddel i et autoritært regime kan møte på: Ville du tatt noens liv for å spare ditt eget?

Med nervepirrende driv og en overraskende formmessig lekenhet leverer Mohammad Rasoulof (Mannen mot strømmen) en knyttneve av en film. Regissøren, som er ilagt arbeidsforbud av staten, legger ingenting imellom i sin kritikk av hjemlandets avstraffelsesmetoder og skjebner som hører dertil. Sjelden har noen balansert nyansene mellom håp og håpløshet med en slik finesse.

Det finnes ingen djevel vant Sølvspeilet for beste film på Film fra Sør.