Greta Greta Greta Greta Greta Greta Greta Greta Greta Greta Greta Regissør Nathan Grossman Greta Greta Greta Greta Greta Greta Thunberg

Greta

  • Dokumentar
  • Tillatt for alle
  • 1 t. 41 min.
Greta
Laster programmet..
En inspirerende dokumentar om verdens viktigste tenåring.
Originaltittel: Greta
Regi: Nathan Grossman
Skuespillere: Greta Thunberg
Nasjonalitet: Sverige
Originalspråk: engelsk/svensk
Aldersgrense: Tillatt for alle
Begrunnelse: Filmen inneholder ingen scener som antas å virke skadelig på barn. Den blir derfor tillatt for alle.
Premiere: 6. november

Ingen har hatt større innflytelse på den internasjonale debatten om klimaendringer og miljøpolitikk de siste årene enn Greta Thunberg. På bemerkelsesverdig kort tid har tenåringsjenta fra Sverige blitt frontfigur for en global bevegelse som ønsker handling fremfor bortforklaringer, og som ønsker å stille politikerne til ansvar for den verden de er i ferd med å etterlate til oppvoksende generasjoner. I denne dokumentarfilmen følger vi Thunberg fra hennes første skolestreik til møter med verdensledere.

Fra keitete småprat med Emmanuel Macron og verbale skyllebøtter fra Donald Trump og Jair Bolsonaro til den beryktede seilturen over Atlanterhavet for å delta på FN-toppmøtet i New York, skildrer filmen Thunbergs lett absurde hverdag fra et backstage-perspektiv. Vi får også et innblikk i hvordan autisme har satt sitt preg på Thunbergs oppvekst, og bidratt til å forme hennes verdensbilde. GRETA er en inspirerende film om klima, demokrati, annerledeshet og det å tørre å ta et standpunkt når ingen andre gjør det.