Mødre Mødre Mødre Mødre Mødre Mødre Mødre Mødre Mødre Mødre Mødre Mødre

Mødre

  • Drama
  • Tillatt for alle
  • 2 t. 20 min.
Mødre
Laster programmet..
Et nytt rørende mesterverk av regissøren til "Under Kirsebærtreet". Japans Oscar-bidrag og i hovedprogrammet Cannes Film Festival.
Originaltittel: Asa ga Kuru
Regi: Naomi Kawase
Skuespillere: Myoko Asada, Tetsu Hirahara, Arata Iura, Ren Komai
Nasjonalitet: Japan
Originalspråk: japansk
Aldersgrense: Tillatt for alle
Premiere: 7. mai

Et par som lever et rolig liv i Japan med sin adoptivsønn, får plutselig en telefon fra en kvinne som krever å få barnet sitt tilbake. De to mødrene konfronteres med selve kjernen i fødsel, adopsjon og moderskap i en berg-og-dalbane av følelser.

Kiyokazu og Satoko er et velstående par som ikke har klart å få barn sammen. Etter en mislykket aspermiabehandling settes de i kontakt med Hikari, en 14 år gammel jente hvis graviditet er resultat av ungdommelig forelskelse. Den trangsynte familien hennes tvinger henne til å gi fra seg barnet. Seks år senere kontakter hun Kiyokazu og Satako med et krav.

Filmens narrativ er konstruert rundt lange flashbacks og nostalgiske bilder av blomstrende natur, i en to-delt struktur der én del fokuserer på Kiyokazus vanskeligheter med å bli gravid, og én på Hikaris forandring fra uskyldig barn til herdet ung kvinne. Mødre er basert på Mizuki Tsujimaras roman, og viser ulike sider av adopsjonsproblematikk i et varmt og følsomt familiedrama. Naomi Kawakase har utviklet en egen lett, feminin og visuell stil som samtidig utforsker hva det egentlig vil si å være en «ekte» mor på en grundig og alvorlig måte.

REGISSØR
Naomi Kawase (f. 1969) er en japansk filmskaper. Hun har vært nominert til den prestisjetunge Gullpalmen hele fem ganger, for filmer som The Mourning Forest og Still the Water. "Mødre" er valgt ut som Japans kandidat til Oscar-kategorien for beste internasjonale film.

FILMOGRAFI
2018 Vision / Reisen til Yoshino
2017 Hikari / Radiance
2015 An / Under kirsebærtrærne
2014 Futatsume no mado / Still the Water
2011 Hanezu no tsuki / Hanezu