Shorta Shorta_action_8.jpg Shorta Shorta Shorta_action_10.jpg Shorta Shorta_action_11.jpg Shorta Shorta_action.jpg Shorta Shorta_action_2.jpg Shorta Shorta_action_4.jpg Shorta Shorta_action_7.jpg Shorta Shorta_action_9.jpg Shorta Shorta_action_3.jpg Shorta Shorta_action_5.jpg

Shorta

  • Action / Krim / Dokumentar
  • 15 år
  • 1 t. 48 min.
Shorta Shorta_70x100_NO_Final_WEB.jpg
Laster programmet..
Nervepirrende og hyperaktuell actionthriller om innvandring og politivold
Originaltittel: Shorta
Regi: Frederik Louis Hviid, Anders Ølholm
Skuespillere: Jacob Lohmann, Simon Sears, Tarek Zayat, Issa Khattab, Özlem Saglanmak
Nasjonalitet: Danmark
Originalspråk: dansk
Aldersgrense: 15 år
Begrunnelse: Denne filmen har en mørk stemning, og den inneholder flere brutale og blodige voldsskildringer. Den får derfor 15-årsgrense.
Premiere: 5. mars

Terningkast 5: "Tøff og aktuell politithriller" - Stavanger Aftenblad

Terningkast 5: "Makan til heftig, vellaget og direkte nervepirrende og engasjerende dansk film skal man lete lenge etter" - Filmfront

Politimennene Mike og Jens er på patrulje i en fattig bydel dominert av ikke-vestlige innvandrere da det blir offentlig kjent at den 19 år gamle Talib har omkommet i politiets varetekt. Mike og Jens har pågrepet den mørkhudede Amos og skal frakte ham tilbake til stasjonen, men når nyheten om Talibs død blir kjent eksploderer nabolaget i et voldsomt sinne mot politiet. Plutselig er de to patruljerende betjentene fritt vilt, og omgitt av voldelige demonstranter på alle kanter må de ha hjelp fra den motvillige Amos til å finne en vei ut av det labyrint-lignende boligkomplekset før det er for sent.

SHORTA er en intens og intelligent film om sosiale problemstillinger knyttet til innvandring, parallellsamfunn og politivold i dagens Danmark, som bruker action- og thrillervirkemidler til å la publikum føle den anspente stemningen på kroppen. Dette er en spenningsfilm på høyt internasjonalt nivå, som har fått stor oppmerksomhet etter den ble plukket ut til kritikeruken under årets filmfestival i Venezia.