Rocks Rocks Charlotte CroftSunday1.jpg Rocks TagDSC_0481.jpg Rocks Charlotte CroftIMG_8552.jpg Rocks Rocks

Rocks

  • Drama
  • 9 år
  • 1 t. 34 min.
Rocks 1SHT-MAIN_ROCKS_INT_f_HR.jpg
Laster programmet..
Originaltittel: Rocks
Regi: Sarah Gavron
Skuespillere: Bukky Bakray, Kosar Ali, Shaneigha Greyson, D'Angelou Osei Kissiedu, Ruby Stokes , m.fl.
Nasjonalitet: Storbritannia
Originalspråk: engelsk
Aldersgrense: 9 år
Begrunnelse: Filmen har en tematikk knyttet til omsorgssvikt og inneholder enkelte dramatiske scener. Den får derfor aldersgrense 9 år.
Premiere: 13. august

En dag 15-åringen Rocks kommer hjem fra skolen ligger det bare en lapp igjen etter moren. Rocks og lillebroren Emmanuel er overlatt til seg selv, og nå starter kampen for tilværelsen.

Kan de klare seg alene? Hvordan skal de unngå å bli tatt av barnevernet? Med alle odds mot seg, og med god hjelp av venninnene, forsøker viljesterke Rocks å finne en løsning.

Rocks er en rå, hjerteskjærende og morsom film om tenåringer som må vokse opp altfor fort. Jentene i filmen spilles av en fantastisk gruppe amatørskuespillere som med energi og varme gir oss et nytt perspektiv på det å være ung i dagens London.

Den britiske regissøren Sarah Gavron har tidligere laget filmene Brick Lane (2007) og Suffragette (2015). Rocks er hennes tredje spillefilm. Filmen har blitt nominert til en rekke priser og løftet frem som en av de beste filmene fra 2020 av The Guardian og Screen.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ «What a wonderful, heart-breaking, life-affirming gem of a movie this is»
Mark Kermode, The Guardian