Nattebarn Young and Afraid - Still 3.png Nattebarn Young and Afraid - Still 1 .jpg Nattebarn Young and Afraid - Still 2.jpg

Nattebarn

  • Dokumentar
  • 15 år
  • 1 t. 40 min.
Nattebarn Poster_SCREEN_NO_LOW-1.jpg
Laster programmet..
En film om å velge livet
Originaltittel: Nattebarn
Regi: Sverre Kvamme, Petter Aaberg
Skuespillere: Petter Aaberg, Sverre Kvamme, Miriam Øyna, Emma, Monica , m.fl.
Nasjonalitet: Norge
Originalspråk: norsk
Aldersgrense: 15 år
Begrunnelse: Denne filmen har selvmord som tematikk, og inneholder scener med rusmisbruk og seksuelle handlinger som kan virke forstyrrende på barn. Den får derfor aldersgrense 15 år.
Premiere: 24. september

Høsten 2017 står Petter på toppen av en bro klar til å avslutte livet, men blir stoppet av politiet i siste liten. For å holde de mørke og vonde tankene på avstand, bestemmer han seg for å lage film sammen med bestekompisen Sverre. Nattebarn er en ekte, rå og usminket film om å velge livet. 

Petter og Sverre vil møte andre som sliter, og tar med seg kamera ut i Oslos nattetimer. Utstyrt med en god dose naivitet og spontanitet, ender de opp i konfliktfylte og uforutsigbare situasjoner sammen med karakterene som etterhvert blir en del av filmen. Dette setter også igang en terapeutisk prosess for Petter, og han føler seg etterhvert mindre alene og mer i kontroll over kaoset han har inni seg.

Regissørene Petter Aaberg (27) og Sverre Kvamme (25) debuterer med en film som er unik fordi den lar publikum oppleve angst og skam på kloss hold, og den lar oss samtidig få være med på en transformativ prosess. Når Petter er i en skapelsesprosess med filmen og møter andre unge mennesker som sliter, klarer han å tenke mer konstruktivt og tankene og livet hans blir litt lysere.