Søk
Søk
Kinoprogram
Kinoprogram
Min profil
Min profil
Meny
Meny
Bilde 07.11.2020, 14 54 18 (1).jpg

Trondheim Kino ble i 2011, som første store kinobedrift i landet, sertifisert som Miljøfyrtårn. Nå er Trondheim Kino reklassifisert for tredje gang. Målet er å ha miljøet i fokus i alle deler av bedriften!

Både publikum og ansatte ved kinoen har vist seg svært positive til miljøsatsingen. De ansatte er sterkt engasjert i miljøarbeidet. Hjelpsomme kinogjengere står nærmest i kø for å sortere avfall. Å ta miljøet på alvor, har vist seg å være både morsomt og lønnsomt.

- Miljøprosjektet har vært svært positivt for oss som bedrift og har skapt stort engasjement internt, sier kinodirektør ved Trondheim kino, Arild Kalkvik. Miljøsatsningen har også medført at kinokjeden KinoNor, hvor Trondheim Kino er medlem, ble verdens første kinokjede med miljøsertifisering i 2017.

- Miljøsertifisering er ikke noe man gjør seg ferdig med. Dette er arbeid vi må vie vedvarende oppmerksomhet til og som vi må målrettet ha i fokus for å gjøre ytterligere forbedringer, legger Kalkvik til.

Dette er noen av tiltakene som er gjennomført:

- Ventilasjonsanlegg og –styring er skiftet ut, noe som har ført til 20% spart energibruk.

- Kinoen har kjøpt elektrisk firmabil, pyntet med slagordet “Ren underholdning”.

- De ansatte disponerer sykler for transport mellom Nova og Prinsen kinosenter.

- Kiosken har skiftet ut dispenserbrus og pappbeger til flasker.

- Korte informasjonsfilmer sprer miljøbudskapet til publikum.

- Når rulleteksten starter, tennes et lys rett mot søppelkassene - nye kasser med ny profilering.

Sertifiseringen for å bli miljøfyrtårn medfører en liste med krav som må innfris, og det blir satt mål som skal oppnås, forteller prosjektlederKnut Erik Slettum. Trondheim Kino er reklassifisert for tredje gang, og stadig kommer kinoens ansatte og leverandører opp med gode forslag til videre forbedringer, legger Slettum til.

--------------------------------------------

Hva er Miljøfyrtårn?

Miljøfyrtårn er en nasjonal sertifiseringsordning rettet mot privat og offentlig sektor, med særlig vekt på små og mellomstore bedrifter. Tiltakene er konkrete og målbare, og skal være lønnsomme for den enkelte virksomhet.

Miljøfyrtårn er et norsk, offentlig sertifikat. Ordningen støttes og anbefales av Miljøverndepartementet Tiltakene skal lønne seg for bedriftens økonomi, for de ansattes helse, for bedriftens nærmiljø og for det globale miljøet.Tiltakene er konkrete og målbare, tilpasset den enkelte virksomhet og bransje.

Kilde: Stiftelsen Miljøfyrtårn, www.miljofyrtarn.no

{{loaderText}}